Μείζον πρόβλημα διαμονής στην Αθήνα αντιμετωπίζουν περίπου 36 βουλευτές επαρχίας, οι οποίοι διαμένουν σε γνωστό ξενοδοχείο, στο Divani Caravel, κάνοντας χρήση του επιδόματος διαμονής ύψους 1.000 ευρώ από τη Βουλή. Με επιστολή της προς τη Βουλή η διεύθυνση του ξενοδοχείου ζητά να ενημερωθούν οι βουλευτές ότι μέχρι την 1η Μαΐου θα πρέπει να εκκενώσουν τα δωμάτια, λόγω προγραμματισμένων εργασιών ανακαίνισης και συμβατικών υποχρεώσεων.

Μεταξύ όσων κινδυνεύουν είναι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και αρκετοί βουλευτές όπως οι Μάνος Κόνσολας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Σάββας Αναστασιάδης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργος Βαγιωνάς κ.α.

Στις τάξεις των βουλευτών υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός καθώς οι ίδιοι οι βουλευτές γίνονται δέκτες πολλών παραπόνων από ξενοδόχους οι οποίοι θεωρούν ότι το ποσό των 1.000 ευρώ τον μήνα είναι ασύμφορο για ένα ξενοδοχείο, καθώς ο μέσος όρος της διανυκτέρευσης αποτιμάται σε μόλις 33 ευρώ.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν στα parapolitika.gr ότι υπάρχει πολλή μεγάλη απροθυμία ξενοδόχων να αποδεχθούν πλέον τη διαμονή βουλευτών ενώ η εύρεση διαμερίσματος είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς τεράστιος αριθμός διαμερισμάτων κοντά στο Κοινοβούλιο διατίθενται αποκλειστικά μέσω Airbnb.

 Όλη η λίστα με τα ονόματα: