Τα δάνεια των κομμάτων και η επιτάχυνση των ερευνών που διενεργούν οι εισαγγελικές αρχές, κατά συγκεκριμένων τραπεζικών στελεχών, αναμένεται να πάρουν την σκυτάλη της σκανδαλολογίας από την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του parapolitika.gr, το Μέγαρο Μαξίμου, φέρεται να έχει δώσει σαφείς εντολές προς «ναυτιλλόμενους», προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Το θέμα με τα δάνεια των κομμάτων αναμένεται να «σηκωθεί» ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, αφού όπως επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τις λογικές με τις οποίες λειτουργούσε το παλιό πολιτικό σύστημα».

Η κυβέρνηση θα κινηθεί στην ίδια ακριβώς λογική μ’ αυτήν που ακολούθησε στην υπόθεση Novartis. Μάλιστα, λέγεται ότι ήδη η δικαιοσύνη έχει καταφέρει να αποσπάσει καταθέσεις πρώην στελεχών των δύο μεγάλων κομμάτων. Στη περίπτωση που ανοίξει το θέμα με τις δανειοδοτήσεις των πολιτικών οργανισμών, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να βρεθούμε μπροστά σε ντόμινο εξελίξεων που θα σχετίζονται γενικότερα με τις δανειοδοτήσεις των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, η Ν.Δ., σκοπεύει να ανοίξει το θέμα της «Τράπεζας Αττικής» και των δανείων που ελάμβανε ο εκλεκτός των κ.κ. Τσίπρα, Παππά και Σπίρτζη, κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας, όπως και την υπόθεση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με τον οποίο ως γνωστόν διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις το Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος δεν αποκλείεται το τσουνάμι των αποκαλύψεων να επεκταθεί και σε χαριστικές πράξεις των τραπεζών, προς συγγενείς και φίλους των σημερινών κυβερνώντων.