Την διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής των Ελλήνων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που όλο και συχνότερα θα εμφανίζονται τα επόμενα χρόνια στην χώρα, θέτει ως έναν από τους πιο σημαντικούς στόχους της αγροτικής πολιτικής ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) για μετά το 2020, υπογράμμισε προς τον αρμόδιο υπουργό ότι αποτελεί μείζονος σπουδαιότητας θέμα για τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα η δόμηση μίας νέας αρχιτεκτονικής ώστε η νέα ΚΑΠ να διαθέτει μεγαλύτερους πόρους για αποζημιώσεις παραγωγών από καιρικά φαινόμενα.

«Υπήρχε κ. υπουργέ στην ΚΑΠ που διαχειριστήκατε, 2014 – 2020, ένα ποσό γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ, με πρόβλεψη να γίνει 200 εκατομμύρια, το οποίο θα έμπαινε σε αυτό το κομμάτι. Τι έγινε, άραγε; Πάντως, πρέπει στη νέα ΚΑΠ να μπορούμε να βρούμε πόρους. Υπάρχουν χώρες που το έχουν ήδη κάνει…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσανιώτης.

Επίσης, ο βουλευτής Αχαΐας τόνισε ότι καθώς αλλάζει η ένταση των καιρικών φαινομένων, πρέπει να αναμορφωθεί και ο ΕΛΓΑ ώστε να μπορεί να γίνει «πραγματικό εργαλείο» για τους αγρότες.

«Αν θέλετε πραγματικά να δούμε πώς θα πάνε μπροστά τα πράγματα, θα πρέπει να τα δούμε με σοβαρότητα όλοι μας. Η νέα ΚΑΠ δεν είναι κάτι που αφορά μόνο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι κορυφαίο εθνικό θέμα. Και έτσι θα πρέπει να το δούμε, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον ως χώρα…» κατέληξε ο κ. Κατσανιώτης.

Πηγή: thebest.gr