«Σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο. Φοβάμαι πως, αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες και αυστηρούς νόμους, αν δεν "κόψουμε" κεφάλια θα παραδινόμαστε συνέχεια σ' αυτές τις συμπεριφορές, σ' αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι δύο τους συζήτησαν σε φιλικό κλίμα και στο επίκεντρο ήταν τα εθνικά και οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο μετά τα χθεσινά επεισόδια.

Αναλυτικά ο διάλογος μπροστά στις κάμερες έχει ως εξής:

Σταύρος Θεοδωράκης: Ήρθα για τα εθνικά, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε και για τα ποδοσφαιρικά. Εννοώ η χώρα το πολιτικό σύστημα. Τα προβλήματα είναι λίγο παραπάνω από αυτά που μπορούν να γίνουν αποδεκτά

Αέξης Τσίπρας: Πράγματι είναι πολύ στενάχωρο αυτό..

Σταύρος Θεοδωράκης: Και εσύ είσαι λίγο της μπάλας όπως και εγώ. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο, αλλά φοβάμαι αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ’ αυτές τις συμπεριφορές, σ' αυτούς τους ανθρώπους.

Αλέξης Τσίπρας: Αυστηρούς κανόνες έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι ότι πρέπει να γνωρίσουμε το πολιτικό κόστος .Κάθε στιγμή όταν πας να υλοποιήσεις αυτούς τους κανόνες κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται και εκεί είναι θέμα βούλησης την οποία εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω.

Σταύρος Θεοδωράκης: Aν δεν μπορεί το κράτος να επιβάλλει κανόνες στο ποδόσφαιρο, τότε γιατί να μπορεί να επιβάλλει κανόνες στην οικονομία; Και με αυτές τις συμπεριφορές προσβάλλεται η χώρα.

Αλέξης Τσίπρας: Είναι πολύ δυσάρεστο...

Σταύρος Θεoδωράκης: Και δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι μια παλιά ιστορία, αλλάζουν απλώς οι πρωταγωνιστές. Πρέπει να τους κλείσουμε την πόρτα και να προχωρήσουμε.

\