Για την σημερινή πορεία της Ελλάδος και το όραμα του για την Ελλάδα του αύριο, μίλησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκη, το εσπέρας της Δευτέρας 12 Μαρτίου, ενώπιον πυκνού ακροατηρίου στο Boston College της Βοστώνης και τόνισε «δεν θα επιτρέψω να γίνει η Ελλάδα μία αποτυχημένη χώρα».

Το ακροατήριο το αποτελούσαν Ελληνες και Αμερικανοί καθηγητές πανεπιστημίου, φοιτητές όλων των βαθμίδων βασικοί και μεταπτυχιακοί, ομογενείς επιχειρηματίες και επαγγελματίες όλων των κλάδων, από τη Βοστώνη και άλλες πόλεις και πολιτείες της Νέας Αγγλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλά σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου, σε εκδήλωση για την Ελλάδα στο φημισμένο «think tank» Center for Strategic & International Studies (CSIS) στην Ουάσιγκτον. Τη συζήτηση θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση από το CSIS, μέσω της ιστοσελίδας του «Ε.Κ.», 5 το απόγευμα ώρα Ουάσιγκτον (11 το βράδυ ώρα Ελλάδας).

Η ομιλία στο Boston College

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την ανεργία υπενθύμισε πως 500.000 νέοι Ελληνες «έφυγαν από την Ελλάδα τα λίγα περασμένα χρόνια για να βρουν εργασία». Επισήμανε πως «η Ελλάδα εξαρτάται από τους δανειστές» και συμπλήρωσε πως «το τρίτο πρόγραμμα θα τελειώσει τον Αύγουστο, ας ελπίσουμε πως θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο ακροατήριο το οποίο ήταν εν πολλοίς ακαδημαϊκού επιπέδου πως «είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος», ενώ υπογράμμισε πως «υπάρχει γενική δυσπιστία, δεν εμπιστεύονται οι πολίτες πολιτικούς και ακαδημαϊκούς».

Στην ομιλία του τόνισε πως «το όραμα μου για το μέλλον είναι προσέλκυση επενδύσεων» και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα χρειάζεται μία έκρηξη επενδύσεων. Δεν έχουμε ομοιόμορφη ατζέντα, πρέπει να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστική σαν χώρα».

Είπε ακόμα πως «ο Ελληνικός λαός χρειάζεται αυτές τις αλλαγές». Εκανε λόγο για την ανάγκη «φορολογικής αλλαγής, μείωσης της γραφειοκρατίας και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις».

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στη Ρόδο πριν μερικές μέρες και την επένδυση που προσπαθεί να γίνει εκεί στην περιοχή Αφάντου και η οποία δεν προχωρεί λόγω της γραφειοκρατίας, ενώ είπε πως «μερικοί επενδυτές είναι από την Αμερική» εννοώντας τον κ. Μάικ Αγγελιάδη.

Το πυκνό ακροατήριο παρακολουθεί με ενδιαφέρον την ομιιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Boston College της Βοστώνης.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.

Σε άλλο σημείο είπε ότι «πρέπει να αναβαθμίσουμε τον Τουρισμό και να αξιοποιήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Έρχονται τριάντα εκατομμύρια στην Ελλάδα και λίγοι επισκέπτονται τα αρχαία μνημεία».

Εκανε επίσης λόγο «για ποιότητα δημοκρατίας και ανάπτυξη» και τόνισε πως «οι δημοκρατίες δεν πέφτουν μόνο από πραξικοπήματα. Οταν οι λαϊκιστές έλθουν στην εξουσία πάντοτε συμπεριφέρονται τα ίδια». Υπογράμμισε πως «δεν θα επιτρέψω να γίνει η Ελλάδα μία αποτυχημένη χώρα».

Αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεωρήσεως του Συντάγματος, αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Διοίκησης, προαγωγή της Παιδείας και τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων λέγοντας πως «είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχομε ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Έκανε επίσης αναφορά στο ποδόσφαιρο και στα έκτροπα που δημιούργησε ο κ. Σαββίδης ο οποίος μπήκε ως γνωστόν στο στάδιο οπλοφορών. Χωρίς να τον κατονομάσει είπε, πως «αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο».

Μίλησε ακόμα για την Ελληνική Διασπορά  τονίζοντας πως «έχομε πολύ Δυνατή Διασπορά την παραδοσιακή και τη Νέα Διασπορά των πεντακοσίων χιλιάδων που έφυγαν λόγω έλλειψης εργασίας» ενώ δεσμεύθηκε για την παραχώρησε δικαιώματος ψήφου στους ομογενείς.

Ο κ. Δρακούλης Μπεχράκης μέλος της εφορίας του Boston College της Βοστώνης με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Ακολούθησε εκτενής περίοδος ερωτήσεων και απαντήσεων από το ακροατήριο, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και εγκαρδιότητα από όλους, οι οποίοι στο τέλος τον πλησίασαν του μιλούσαν και ήθελαν να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί του.

Τον κ. Μητσοτάκη παρουσίασε με λόγια φιλόφρονα ο αντιπρόεδρος του Boston College ο π. Casey Beamier. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Δρακούλης Μπεχράκης, ο οποίος είναι μέλος της Εφορίας του Boston College και ο κ. Σταύρος Πιπέρης πρόεδρος του Ελληνικού Φοιτητικού Συνδέσμου.

Ανάμεσα στους παρευρεθέντες ήταν ο πρόεδρος του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου καθηγητής κ. Φίλιππος Σεραφείμ, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Νίκος Γκέιτζ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλης Καυκάς, ο γενικός πρόξενος κ. Στράτος Ευθυμίου, ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Ντανής.