Σαφέστατες αποστάσεις από τον υπουργό του Πάνο Καμμένο κράτησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη για 14η μέρα. Χαρακτήρισε «υπερτροφικό λόγο» τις αναφορές για ομηρία, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη σχετική δήλωση που είχε κάνει ο Πάνος Καμμένος, τόνισε ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε μια φράση για να αναφερθεί στη χρονοτριβή.

Κατά τα άλλα, ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι η Αθήνα διεκδικεί επιτάχυνση της διαδικασίας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο στελεχών.

Επισήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση και χρονοτριβή στο όνομα της ολοκλήρωσης της πραγματογνωμοσύνης σχετικά με το αν υπάρχουν επιλήψιμα ίχνη στα κινητά των δύο στρατιωτικών.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι Έλληνας πραγματογνώμονας, που θα λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος, βρίσκεται ήδη στην Τουρκία για να ερευνηθούν περεταίρω τα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την αντίδραση της μητέρας του λοχία Κούκλατζη, ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει μια μάνα. Της απάντησα ότι θα έκανα για το δικό μου παιδί ό,τι κάνω και τώρα. Ήταν μια ανθρώπινη συζήτηση. Την ενημέρωσα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ αναφορικά με το να επιστρέψουν γρήγορα».

«Πόντιος Πιλάτος» το ΝΑΤΟ

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η αναφορά που έκανε ο ίδιος ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για το θέμα των δύο στελεχών, ρίχνοντας ουσιαστικά το μπαλάκι σε Αθήνα και Άγκυρα. «Πρόκειται για ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί από την Ελλάδα και την Τουρκία» περιορίστηκε να δηλώσει ο Νορβηγός αξιωματούχος, σύμφωνα με το κείμενο του τουρκικού πρακτορείου.

Την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, λέγοντας: ««Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αποφεύγει να πάρει θέση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία. Μηδενικού αποτελέσματος οι διπλωματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης. Αναμενόμενο. Ο ένας τους μιλούσε για σύνηθες επεισόδιο και ο άλλος για ομηρία!».