Στην αντεπίθεση για την... καρέκλα προσπάθησε να περάσει ο Πάνος Καμμένος μετά από αρκετές ημέρες σιωπής διαβεβαιωνοντας ότι η συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ «θα πάει μέχρι τέλους», περνώντας μάλιστα και το μήνυμα ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να αφήσει την καρέκλα του υπουργού. Ο Πάνος Καμμένος μάλιστα, ο οποίος αθωώθηκε για την προτροπή χειροδικίας προς τον Χρήστο Πάχτα, αποκάλεσε για ακόμα μία φορά «ομήρους» του δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.

Για τη συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ

«Η σχέση αυτή σε όλη αυτή την διαδρομή, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια έντιμη και δημόσια σχέση» σημείωσε και διέψευσε δημοσίευμα. «Είδα σήμερα μια φυλλάδα που πουλάει κάποια φύλλα στην Αθήνα, να λέει για μια συνάντηση την Παρασκευή με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά. Βεβαίως και ψεύδεται. Καταλαβαίνω την αγωνία όλων αυτών που βλέπουν να συρρικνώνονται και να οδηγούνται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, να βρίσκουν κάποιους πληρωμένους δημοσιογράφους» υποστήριξε.

Για τον Ιβάν Σαββίδη

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πρώτη τροπολογία για τη ΣΕΚΑΠ και παρακαλούσε τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει στην εξαγορά της επιχείρησης. «Εκείνοι παρακαλούσαν τον κ. Σαββίδη να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ υποσχόμενοι ότι θα διαγράψουν το χρέος και τώρα βρήκανε να κατηγορήσουν τη σημερινή κυβέρνηση», σημείωσε.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι ότι δεν γίνεται να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο ή να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική. Να κρατήσουμε την πολιτική στα δικά της όρια και το ποδόσφαιρο στα δικά του» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Για τους Έλληνες στρατιωτικούς

«Αυτό που επιζητούμε είναι μία κοινή εθνική γραμμή. Είναι δύο παλικάρια, τα οποία βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Εκείνη την ώρα έκαναν την περιπολία τους διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Να κινηθεί η Ε.Ε. Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να αποφεύγει να πάρει θέση», είπε ο κ. Καμμένος για το ζήτημα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, προκειμένου οι Έλληνες «όμηροι» να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν. «Η δική μας προσπάθεια θα είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής. Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά και δεν είναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε τέτοια υπόθεση» κατέληξε.

Φωτογραφίες: Eurokinissi/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ