Στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα «Εν Αθήναις» μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τέως Πρόεδρος της Βουλής.

Αναφερόμενη στην κυβέρνηση με φόντο και τη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου στο Μαξίμου, η τέως πρόεδρος έκανε λόγο για ξετσίπωτη συμμαχία, που πλέον είναι επικίνδυνη ακόμα και για τα εθνικά θέματα. Σημείωσε πως πρόκειται για μια συμμαχία που είχε συμφωνηθεί πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Είπε πως αισθάνεται πολύ βαθύ οίκτο για τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα του. Όπως είπε, η ιστορία θα κρίνει τους προδότες. 

Μίλησε επίσης για προσπάθεια παρασιώπησης των δράσεων του κόμματός της σε σειρά σημαντικών ζητημάτων, όπως οι πλειστηριασμοί, αλλά υπογράμμισε ότι η «Δράση Ελευθερίας» οργανώνει την αυτόνομη παρουσία της σε διαδικτυακό επίπεδο, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται και να οργανώνονται.

Σε ερώτηση γιατί δεν υπάρχει συντονισμός με άλλα κόμματα που κινούνται στον αντιμνημονιακό χώρο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι μετά την «περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ» η ίδια οφείλει να είναι προσεκτική. Επανέλαβε τέσσερις προϋποθέσεις για συνεργασία, που τώρα όμως δεν πληρούνται: «Όχι» σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, «όχι» σε πρόσωπα που είχαν εμπλοκή στην επιβολή των μνημονίων, «όχι» σε πρόσωπα διεφθαρμένα και διαπλεκόμενα και «όχι» συνεργασία με ακροδεξιά στοιχεία και φασίστες.

Σχετικά με την υπόθεση Novartis η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόταση παραγραφής. «Ήταν μια πρόταση συναλλαγής όπως έγινε και με τις τηλεοπτικές άδειες» τόνισε.

Ακόμα, επιτέθηκε στη σύντροφο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα, λέγοντας ότι συγκροτεί αυτήν τη στιγμή ένα κατεστημένο χειρότερο από αυτό με το οποίο συγκρούστηκε κατά το παρελθόν όταν η κ. Κωνσταντοπούλου την είχε υπερασπιστεί ως δικηγόρος κατά του πανεπιστημιακού κατεστημένου στην Πάτρα. 

«Με την ιδιότητα της συντρόφου του πρωθυπουργού απολαμβάνει προνόμια και φωτογραφικές διατάξεις για την καριέρα της», είπε χαρακτηριστικά.