Εισαγγελική παρέμβαση για το σκάνδαλο του Μανώλη Πετσίτη ζήτησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «από μόνο του επιτάσσει διερεύνηση διότι εγώ ευθέως λέω ότι αν δεν έφτασε ένας παρατρεχάμενος του Νίκου Παππά να βγάζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εκεί που ήταν πένης, προφανώς αυτό σημαίνει πολλαπλάσια υποπολλαπλάσια ωφελήματα για τον Τσίπρα και τον Πάπα και προφανώς αυτή η διερεύνηση δεν αρκεί να είναι δημοσιογραφική. Πρέπει να είναι και εισαγγελικοί και πρέπει να είναι και σε επίπεδο πόθεν έσχες».

Τόνισε πως πρέπει να διερευνηθούν επίσης οι καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για χρηματισμό του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με αιχμή την συμφωνία των Πρεσπών, ενώ σημείωσε πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα παρέμβει για να προστατέψει την κυβέρνηση όπως έκανε με την τραγωδία στο Μάτι.

Ζήτησε επίσης να υπάρξει πλήρης διαφάνεια ως προς τις αποδοχές και περιουσίες προσώπων που βρίσκονται στην εξουσία, με την δημοσίευση των πόθεν έσχες και τόνισε πως ο Τσίπρας είχε κρυφές συναντήσεις με εκδότες και επιχειρηματίες κάτι που αποκαλύφθηκε το 2016.

Για την Novartis είπε πως είναι ένα σκάνδαλο που πρέπει να διερευνηθεί σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να γίνεται παραβίαση του κράτους δικαίου.

Εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν την έκανε υπουργό Δικαιοσύνης καθώς θα έφερνε το θέμα της Siemens, θα έκανε κάθαρση της δικαιοσύνης και θα διεκδικούσε τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Σημείωσε πως αποστολή της αστυνομίας είναι η προστασία των πολιτών και όχι η εκπαίδευση τους κατά των πολιτών.

Είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει νόμους για να ποινικοποιηθεί η διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών. Ανέφερε πως όταν φτάνεις να ρίχνεις χημικά σε παιδιά και ηλικιωμένους τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι η κυβέρνηση είναι αδύναμη και έκπτωτη, λέγντας πως «Ψηφίζουν νόμους (όπως αυτός του 2017) κατά της διαμαρτυρίας πχ όπως όσες κάνουμε για τους πλειστηριασμούς. Οι αγρότες την άλλη εβδομάδα έχουν δικαστήριο για τα μπλόκα εμείς κάθε εβδομάδα πάμε με τον Λεωνίδα και τον Ηλία τον Παπαδόπουλο πάμε στη ΓΑΔΑ για τις διαμαρτυρίες μας».

Κατήγγειλε πως υπάρχει εντολή στην ΕΡΤ να μην προσκαλείται και να μην αναφέρεται καν το όνομα της. Σημείωσε πως πέτυχαν να κάνουν την ΕΡΤ κυβερνητικό φερέφωνο και κυβερνητικό εργαλείο της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Στην ΕΡΤ - όπως και σε οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό Μέσο - υπάρχει εντολή όχι απλώς να μη με προσκαλούν, αλλά να μην λένε ή γράφουν καν το όνομά. μου. Αν ξανακλείσει, όπως έκλεισε ο Σαμαρά την ΕΡΤ, δεν θα βρεθεί κανείς να την υπερασπιστεί». Συμπλήρωσε πως «η δημοσιογραφία που γλύφει την εξουσία είναι χειρότερη από οποιοδήποτε άλλου είδους στρατευμένη δημοσιογραφία»

Υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ότι είχε από την αρχή προγραμματίσει την προδοσία απέναντι σε όσους απομακρύνθηκαν ή έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση «αδύναμη και έκπτωτη που κρατάει την εξουσία μόνο με τη βία», ενώ για την ίδια υποστήριξε πως «δεν τον είχα πάρει χαμπάρι τον Τσίπρα τόσα χρόνια δίπλα του. Με εξαπάτησε όπως ακριβώς έκανε και με τον κόσμο που τον ψήφισε».

Ανέφερε πως η Πλεύση Ελευθερίας κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές και πως δεν δέχεται καμία προοπτική συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ και μεταμνημονιακούς. «Οι όροι της Πλεύσης Ελευθερίας είναι ξεκάθαροι: δεν συνεργαζόμαστε ούτε με τους φασίστες».

Για τη Βενεζουέλα είπε θα πρέπει να διερευνηθούν τα ταξίδια και οι αποκαλύψεις για τον Νίκο Παππά και τον Αρτεμίου.

Αναλυτικότερα η συνέντευξη της πρώην προέδρου της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

Για την υπόθεση του κ. Πετσίτη

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχει κάποιους μήνες που αποκαλύφθηκε ότι ένας παρατρεχάμενος αχθοφόρος πολλαπλασίασε με τρόπο αστρονομικό τις αποδοχές του και προφανώς αυτό έγινε λόγω της σχέσης του με τον κ.Τσίπρα και με τον κ.Παππά. Λόγω της στενής δηλαδή σχέσης και συνάφειάς του με την εξουσία. Αυτό το θέμα από μόνο του επιτάσσει διερεύνηση γιατί εγώ ευθέως λεω ότι άμα ο Πετσίτης έφτασε να βγάζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εκεί που ήταν πένης προφανώς αυτό σημαίνει πολλαπλάσια ωφελήματα για τον Τσίπρα και τον Παππά και προφανώς αυτή η διερεύνηση δεν αρκεί να είναι δημοσιογραφική πρέπει να είναι και εισαγγελική και πρέπει να είναι και σε επίπεδο πόθεν έσχες.

Αναφερόμενη στις καταγγελίες του κ. Καμμένου για χρηματισμό

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: πάνε κάποιοι μήνες επίσης που έγινε μια καταγγελία στο υπουργικό συμβούλιο από πρώην υπουργό , εν ενεργεία τότε τον κ.Καμμενο κατά πρώην υπουργού , εν ενεργεία τότε τον κ. Κοτζιά ευθεία καταγγελία για συναλλαγές και για χρηματισμό. Και για χρηματισμό

ειδικότερα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι η διαπραγμάτευση για αυτή τη «συμφωνία» -εγώ λεω δοτό κείμενο και εντολή- έγινε μυστικά και η μυστικότητα δεν δικαιολογείται από τη σοβαρότητα του θέματος, δικαιολογείται όμως αν γίνονται deals και παζάρια κάτω από το τραπέζι.

ΔΗΜ: Δεν θα έπρεπε να έχει παρέμβει ήδη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δεν θα έπρεπε να έχουν παρέμβει ήδη;

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είπατε λέξεις κλειδιά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ειναι ελεγχόμενο πρόσωπο, πρόκειται για ενεργούμενο της κυβέρνησης επομένως δεν θα παρέμβει η κα Δημητρίου παρά μόνο για να προστατεύσει την κυβέρνηση όπως έκανε και για το Μάτι, όπως έκανε και για άλλες περιπτώσεις που σκοπός της πάντοτε είναι να προωθήσει την κυβερνητική ατζέντα και να βοηθήσει να συγκαλυφθούν κυβερνητικές ευθύνες. Θα έπρεπε βεβαίως να διερευνάτε εισαγγελικά και ποινικά το θέμα... Από εκεί και πέρα οι αποκαλύψεις στις οποίες αναφέρεστε και δημοσιεύσατε σίγουρα πρέπει επίσης να διερευνηθούν, νομίζω ότι είναι απολύτως κρίσιμο να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και κυρίως πλήρης διαφάνεια και ως προς τις αποδοχές και ως προς τις περιουσίες των προσώπων που αυτή τη στιγμή νέμονται την εξουσία. Μιλώ για την απαιτούμενη δημοσίευση των πόθεν έσχες.

Αναφερόμενη στις συναντήσεις του κ. Τσίπρα με επιχειρηματίες

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όταν αποκαλύφθηκε, το 2016, ότι το ’13-’14 -όταν προσωπικά έδινα μια πολύ μεγάλη μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς- ο Τσίπρας συναντιόταν κρυφά με μεγαλοεκδότες, με μεγαλοεπιχειρηματίες και έκανε deals αντιλήφτηκα πια αλλά δυστυχώς εκ των υστέρων γιατί οι αποκαλύψεις γίνανε το ’16, αντιλήφθηκα ότι εδώ μιλάμε για μια παρέα η οποία ήταν τόσο ξελιγωμένη για εξουσία και για τις ωφέλειες της εξουσίας που δε διστάζει να ντιλάρει και να διαπλέκεται και να συναλλάσσεται με όποιον είναι πρόθυμος να το κάνει. Τα συμπεράσματα βέβαια είναι αρκετά αποκαλυπτικά γιατί φάνηκε ότι είναι και ήταν πάρα πολλοί οι πρόθυμοι να το κάνουν και να μπουν σε αυτή τη συναλλαγή.

Ερωτηθείσα γιατί δεν την έκανε ο Πρωθυπουργός υπουργό Δικαιοσύνης

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η εκτίμησή μου είναι ότι ήταν σίγουρα η δέσμευσή μου ότι τα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής με πρωταρχική την υπόθεση Siemens θα διερευνούνταν. Ήταν επίσης η δέσμευσή μου ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε την υπογραφή για την εκτέλεση της απόφασης του Διστόμου κατά της Γερμανίας, αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου από το 2000. Ότι θα διεκδικούσαμε τις γερμανικές οφειλές και βεβαίως ότι θα υπήρχε διαδικασία κάθαρσης, διαδικασία εξυγίανσης της Δικαιοσύνης. Αυτό προφανώς όταν θέλεις να ελέγξεις τη Δικαιοσύνη δεν είναι επιθυμητό. Νομίζω ότι οι λόγοι που ο

Τσίπρας προσπάθησε με κάθε τρόπο να μην μου αναθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν ακριβώς συνδεδεμένη με το έργο που θα γινόταν και στον τομέα της πάταξης της διαπλοκής και της διαφθοράς και τον τομέα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Για τις προληπτικές συλλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι μεγάλη στρέβλωση η Αστυνομία να μετατρέπεται σε στρατό εναντίον του πολίτη και δυστυχώς και στο σημερινό καθεστώς έχουμε αυτού του τύπου την εργαλειοποιήση της Αστυνομίας. Σε λίγο θα ζητήσουν από τους αστυνομικούς να τραβάνε γιαγιάδες και μανάδες και πιτσιρίκια από τα σπίτια που θα γίνονται εξώσεις μετά τους πλειστηριασμούς και εμείς έχουμε κάνει κάλεσμα ως Πλεύση Ελευθερίας στους αστυνομικούς να αντισταθούν σε αυτή την εργαλειοποίησή τους που τους βάζει απέναντι στους πολίτες και απέναντι στην κοινωνία. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία κρύβεται πίσω από κλούβες η εικόνα της Ηρώδου Αττικού και η εικόνα του Μαξίμου είναι γελοία. Οι πακτωμένες κλούβες για να μη περάσει κουνούπι. Όταν φτάνεις και καταντάς να φοβάσαι τόσο πολύ τους πολίτες ώστε χρειάζεσαι τείχη από κλούβες προκειμένου να είσαι ήσυχος σημαίνει ότι έχεις στην πραγματικότητα χρεοκοπήσει και πολιτικά και ηθικά και ανθρώπινα.

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όταν φτάνεις να επιτίθεσαι σε ένα τέτοιο πλήθος για να το καταστείλεις, όταν φτάνεις να ρίχνεις κρότου λάμψης γιατί διαμαρτύρονται έξω από τα σπίτια των βουλευτών σου, όταν φτάνεις να θες να προστατεύσεις, άκουσον –άκουσον, την ομιλία του Κουβέλη από τις διαμαρτυρίες και όταν προσάγεις και συλλαμβάνεις κόσμο για να μη διαμαρτυρηθεί στην ομιλία Τσίπρα καταλαβαίνουμε πάρα πολύ καλά ότι είσαι μια εντελώς αδύναμη, μια έκπτωτη κυβέρνηση, μια έκπτωτη εξουσία που στηρίζεται μόνο στη βία.

Αναφερόμενη στον αποκλεισμό της από την ΕΡΤ

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Υπάρχει εντολή να μην προσκαλούμαι και εντολή να μην προφέρεται καν το όνομά μου ούτε στην ΕΡΤ ούτε σε κανένα κυβερνητικό μέσο. Πέτυχαν αυτά τα 3,5 χρόνια να κάνουν την ΕΡΤ τόσο κυβερνητικό φερέφωνο, τόσο κυβερνητικό εργαλείο που κανένας πολίτης πια δεν προσβλέπει ότι από εκεί θα πάρει αχειραγώγητη και ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση.

Για τις εκλογές

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η Πλεύση Ελευθερίας κατεβαίνει αυτόνομα και ανεξάρτητα στις εκλογές, να μην μπερδεύεται ο κόσμος επομένως από κουβέντες που λέγονται για σύγχυση. Ο λόγος που κατεβαίνουμε αυτόνομα και ανεξάρτητα είναι γιατί πρεσβεύουμε κάτι εντελώς διαφορετικό από μια παλαιοκομματική αναπαραγωγή του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν θα κάνουμε νέο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά που να με κρεμάσετε ανάποδα δεν θα κάνω νέο ΣΥΡΙΖΑ. Η Πλεύση Ελευθερίας θα κατέβει στις ευρωεκλογές όπως θα κατέβει και στις εθνικές

εκλογές και αυτό το κάνουμε αποκλειστικά με τις δυνάμεις μας, αποκλειστικά δηλαδή στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις. Ειμαστε το μόνο κόμμα που δεν έχει κρατική επιχορήγηση και που δεν έχει κρυφές χορηγήσεις.

Αναφερόμενη στην υπόθεση Αλ.Βίνικ

Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ. Καλογήρου έχει γίνει αποδέκτης, και είναι στο πρωτόκολλο του υπουργείου, επανειλημμένων αιτημάτων και διαβημάτων και του Α.Βίνικ και δικών μου και του συνηγόρου από τη Ρωσία του κ.Μουσάτοφ σε κανένα δεν έχει απαντήσει. Κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πεθάνει και ο υπουργός Δικαιοσύνης όχι απλώς κωφεύει αλλά αυτό το οποίο φαίνεται ότι κάνει είναι ότι τον αφήνει να πεθάνει γιατι; Γιατί προτιμάει να πεθάνει ο Βίνικ από το να τον εκδώσει στη Ρωσία, που οφείλει να τον εκδώσει γιατί είναι η χώρα του, γιατί ξέρει ότι έτσι θα δυσαρεστήσει τις ΗΠΑ αν δηλαδή τον εκδώσει στη Ρωσία και όχι στις ΗΠΑ. Η εξουσία έχει ευθύνη και η ευθύνη είναι συνυφασμένη πρώτα από όλα με το σεβασμό των δικαιωμάτων.