Την παραπομπή σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα του αποκλεισμού από τις συνεδριάσεις της Βουλής πρότεινε ο Πρόεδρος Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνεδρίαση της Ολομελείας λίγα λεπτά μετά από το επεισόδιο αναφέροντας ότι η στρατηγική της έντασης της Χρυσής Αυγής είναι κλιμακούμενη το τελευταίο διάστημα και πρέπει να καταγγελθεί.

“Η στρατηγική της έντασης θα πρέπει να καταγγελθεί με όλους τους τόνους και με όλη τη δύναμη, από όλο το πολιτικό σύστημα του δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου. Χωρίς συμψηφισμούς, χωρίς τακτικισμούς, οι οποίοι έδειξαν και στην Ευρώπη και στην χώρα μας που οδηγούν όταν το αυγό του φιδιού συνεχώς με την ατζέντα την οποία αναδεικνύεις και παράγεις το ζεσταίνεις και το διαμορφώνεις”.

Ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. “Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σαφείς ότι αν αποτελούν συνέχιση μιας στρατηγικής έντασης οι επιθέσεις διχασμού, μισαλλοδοξίας και επικινδυνότητας στις διεθνείς σχέσεις της χώρας τις οποίες δυναμιτίζουν με τις δηλώσεις τους έτσι ώστε να δημιουργούνται αντισώματα και να ανατροφοδοτείται μία ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις Γκρίζων και άλλων πολύχρωμων λύκων στην γείτονα χώρα, αυτά όλα θα πρέπει να αποκαλυφθούν να στηλιτεύουν να απομονωθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο από τον κανονισμό της Βουλής αλλά και στο Δημόσιο λογο . Εάν δεν το κάνουμε εμείς εδώ δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος” είπε.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Βούτση πως λίγες ώρες νωρίτερα σημειώθηκε κι άλλο επεισόδιο, όταν συγγενής βουλευτή της Χρυσής Αυγής η οποία βρέθηκε στη Βουλή επιτέθηκε με ύβρεις κατά του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεϊν.

“Παρενέβη ο φρούραρχος ζήτησε συγγνώμη η κυρία , δεν ειδοποιήσαμε καν τον σύζυγό της που είναι επίλεκτο στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Πήρε η ίδια την ευθύνη επάνω της.Αν αυτά συμβαίνουν καθημερινά εδώ μέσα που είμαστε προστατευμένοι πολλαπλά και όχι μόνο απο την ασυλία ,τι θα συμβεί έξω από δω εαν φύγει το σήμα ότι δεν πειράζει λέμε και μια κουβέντα παραπάνω» κατέληξε ο κ. Βούτσης.