Δεν χρειαζόταν έκθεση του ΟΟΣΑ για να καταλάβουμε ότι το δημοσιονομικό μοντέλο που στήθηκε από το κυβερνών πολιτικό προσωπικό τα τελευταία χρόνια είναι παράλογο και άδικο για τους πολίτες, αλλά μια εμπεριστατωμένη έκθεση δίνει στοιχεία και καταδεικνύει μεγέθη» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ευθύνη και προσθέτει οτι σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτή, «η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο "Going for Growth” επιβεβαιώνει ότι την ώρα που σε όλη την Ευρώπη έχουν αρχίσει να μειώνουν τους φόρους και να αυξάνουν κοινωνικές δαπάνες, ακόμα και οι χώρες που πέρασαν από μνημόνια, στην Ελλάδα αυξάνονται οι φόροι και μειώνονται σε ποσότητα και ποιότητα οι κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες όπως υγεία, παιδεία, στήριξη των ανέργων»

«Και σε όλα αυτά πως απαντάει η τωρινή, νέα μόνο κατ' ευφημισμόν, αριστερή κυβέρνηση;», διερωτάται και προσθέτει:

«Με διορισμούς ημετέρων σε καλοπληρωμένα πόστα σε 180 νέους οργανισμούς χωρίς αντικείμενο και σκοπό. Καμία ντροπή.

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναλέμε για όσο χρειαστεί:

Το παρόν πολιτικό σύστημα και το παρόν πολιτικό προσωπικό, όσο παίζει με τους γνωστούς κανόνες του παιχνιδιού της εξουσίας, θα καταλήγει στις ίδιες επιλογές. Υπερφορολόγηση και περικοπές στο λαό προκειμένου να συντηρεί την πελατοκρατία του και τα προνόμια πολιτικών, κρατικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών και παραγόντων και όσων άλλων λίγων αλλά ισχυρών ωφελούνται από αυτή την κατάσταση.

Εξ ου και μια άλλη έκθεση από την Ε.Ε. που σημειώνει ότι το κόστος των αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα υπερβαίνει κατά 69% τον ευρωπαϊκό μέσο όρο χωρίς να συμβαδίζει με την ποιότητα.

Οι αλλαγές πρέπει να αρχίσουν από το Σύνταγμα και το πολιτικό σύστημα. Ώστε να γίνει επιτέλους ο διαχωρισμός κόμματος και κράτους και να κοπούν σπατάλες και υπερβολές, ώστε οι πόροι που θα εξοικονομηθούν να ελαφρύνουν τους πολίτες και να ξαναγυρίσουν σε αυτούς». 

Η Δημοκρατική Ευθύνη έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για την Συνταγματική Αναθεώρηση και τις τομές που χρειάζονται στη δημόσια διοίκηση, όσο και ειδικότερα για την ανάγκη ενός ριζικά άλλου συστήματος ανάθεσης δημοσίων έργων και προμηθειών, ώστε να σπάσει αυτό το "απόστημα των αποστημάτων" και να εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι. Πρώτα απ' όλα όμως χρειάζεται πραγματική βούληση, που δεν φαίνεται να έχουν οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις, ώστε να ξεφύγουμε από τη βολική ακινησία, που εξυπηρετεί τη διαιώνιση του μαύρου πολιτικού χρήματος".