O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι «Είναι σημαντικό ότι η Ευρώπη εμφανίστηκε ενωμένη» απέναντι στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, τονίζοντας ότι η Τουρκία πρέπει να επανέλθει στον δρόμο της νομιμότητας και της λογικής.
Παράλληλα με την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό, ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχουμε λύση το συντομότερο δυνατό, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική πλευρά επιμένει στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς απαιτείται για να ισχύσει η συνθήκη erga omnes.
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, ωστόσο εκτίμησε ότι μένει αρκετός δρόμος και αρκετή δουλειά μέχρι τη συμφωνία ενώ είπε ότι έχουν βρεθεί οι πολιτικές προϋποθέσεις και απομένει να βρεθούν και οι τεχνικές.
Ο κύριος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι είναι βέβαιος πως εφόσον καταλήξουμε σε μία ονομασία θα υπάρχει και η δυνατότητα εξασφάλισης μιας ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
Για την υπόθεση Νovartis σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε όλα όσα όφειλε για να βοηθήσει στη διαλεύκανση, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι με την αποχώρησή της από την επιτροπή έδειξε πως δεν επιθυμεί τη διαλεύκανση, αλλά τη συγκάλυψη.
Με αφορμή το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, που άρχισε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία διότι πάνω στα συγκεκριμένα συνέδρια θα βασιστεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το νέο παραγωγικό μοντέλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ