Με απόλυτο τρόπο ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφωνεί με την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την αναθεώρηση τού Συντάγματος. Το έγραψε χθες στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και το επανέλαβε σήμερα, με εντονότερο τρόπο, μιλώντας στην εκπομπή τού Χρήστου Κούτρα και τού Γιάννη Ντζούνου, στον ΣΚΑΪ.  

Εμφανίστηκε δε εξαιρετικά ενοχλημένος για το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά δεν ρώτησε ούτε τον ίδιο, ούτε τον Ανδρέα Λοβέρδο, παρότι και οι δυο είναι Συνταγματολόγοι.  

«Αν δεν ρωτά το κόμμα μας εμένα ή τον Ανδρέα Λοβέρδο, που είμαστε καθηγητές τού Συνταγματικού Δικαίου και εν ενεργεία βουλευτές, ποιον θα ρωτήσει για το Σύνταγμα;», αναρωτήθηκε, εννοώντας βέβαια τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την πρόταση τού Κινήματος Αλλαγής.  

«Είναι απολύτως λάθος η πρωτοβουλία για την αναθεώρηση τού Συντάγματος», συνέχισε. «Με ποιον θα την κάνουμε; Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιχειρεί να καταργήσει τη διάκριση των εξουσιών; Εγώ όταν μιλάω για το Σύνταγμα, δεν μιλάω ούτε ως βουλευτής, ούτε ως πρώην υπουργός, ούτε ως μέλος κάποιου κόμματος, μιλάω ως καθηγητής τού Συνταγματικού Δικαίου. Αλλά, έτσι κι αλλιώς, ουδέποτε στα χρόνια τής Μεταπολίτευσης ετέθη θέμα πειθαρχίας σε θέματα Συντάγματος».