Την παραδοχή για πρώτη φορά από τα χείλη βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, του Κώστα Κατσίκη των ΑΝΕΛ, ότι ο Ερντογάν ζητάει ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, είχαμε σήμερα στο πρωί.

Ο κ. Κατσίκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι ο Τούρκος πρόεδρος «ζητά ανταλλαγή των Ελλήνων με τους Τούρκους», σημειώνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν μια λύση προκειμένου να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στην πατρίδα.

Αναφερόμενος δε περαιτέρω στο θέμα, ο κ. Κατσίκης δήλωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο δεν ήθελε να αποκαλύψει κάτι περισσότερο.    

Και επιχείρηση μαζέματος

Λίγο μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο βουλευτής προσπάθησε να τα μαζέψει: «Εκφράζω προσωπική άποψη. Αναφέρθηκα σε ένα υποθετικό και μόνο σενάριο, βάσει του οποίου αναρωτήθηκα εάν θα μπορούσαμε υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα με τη δικαιοσύνη να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ανταλλαγής, εφόσον έχει περισσότερα οφέλη από ό,τι κόστος για τη χώρα» διευκρίνισε ο Κώστας Κατσίκης.  

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατέληξε λέγοντας: «Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι τη Δικαιοσύνη και εκφράζω προσωπική άποψη, ούτε του προέδρου μου, ούτε του κόμματός μου».

Άδειασμα σε Κατσίκη

Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης έσπευσε να «αδειάσει» τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη για την τοποθέτησή του, εκφράζοντας όχι μόνο τη διαφωνία του για την τοποθέτηση του συναδέλφου του, αλλά σημειώσοντας και ότι δεν πρέπει αυτή τη στιγμή να παίζουμε το παιχνίδι του Ερντογάν. 

Διαβάστε εδώ το άδειασμα Σαρακιώτη σε Κατσίκη.