Την ανάγκη να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, υπογράμμισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 

Σε δηλώσεις του στον "Αθήνα 9.84",  υποστήριξε ότι επιδίωξη είναι να προχωρήσει η χώρα άμεσα στις αναγκαίες τομές στο πολιτικό σύστημα, χωρίς φιέστες που έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην χαθεί η ευκαιρία να είναι η επόμενη βουλή αναθεωρητική.

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να απαντήσουν μέσα στο Κοινοβούλιο, χωρίς επικοινωνιακούς τακτικισμούς και παιχνίδια και εκεί να δούμε τι πραγματικά πιστεύει ο καθένας. Έχει κουραστεί ο κόσμος από παιχνίδια. Αυτά που έκανε ο κ. Τσίπρας έξω από τη Βουλή, το ξέχασε μετά. Μόνο εντός της Βουλής μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση χωρίς τακτικισμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, με δεδομένη την άρνηση της ΝΔ και την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση εντός του κοινοβουλίου, η πρωτοβουλία έχει πετύχει αρχικά το στόχο της, επεξηγώντας ότι ήρθε το ζήτημα των τομών στο πολιτικό σύστημα στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης.

Πρόσθεσε δε ότι «δεν ασκούμε την αντιπολίτευση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση ή η ΝΔ στα «Ζάππεια», αλλά μια προγραμματική αντιπολίτευση, όπου καθορίζουμε εμείς την πολιτική ατζέντα και έχουμε αυτοπεποίθηση για τις δικές μας θέσεις ώστε να γίνουμε κυρίαρχοι στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Για αυτό το λόγο φέρνουμε τις προτάσεις μας για συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή και τις παρουσιάζουμε στον Ελληνικό λαό».

Κατά τον κ. Θεοχαρόπουλο η ΝΔ είναι εκτεθειμένη επειδή ζητούσε αναθεώρηση του άρθρου περί ευθύνης υπουργών και τώρα αρνείται να το συζητήσει.

«Γιατί δεν μπορεί η Βουλή να αποφασίσει για το άρθρο περί ευθύνης υπουργών καθώς και για άλλα θέματα που συμφωνούμε; Για ποιο λόγο αρνούνται τόσο πεισματικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τη συνεννόηση στα βασικά αυτά θέματα, που πολλές φορές τα λένε, αλλά όταν τους λέμε «ελάτε να καθίσουμε και να τα συζητήσουμε στη Βουλή», αρχίζουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια; Είναι κατώτεροι των περιστάσεων».

Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «είναι κλειστές οι πόρτες στις αδιέξοδες και συντηρητικές πολιτικές και δεν θα γίνουμε δεκανίκι αδιέξοδων πολιτικών. Εμείς ανασυγκροτούμε την προοδευτική παράταξη της χώρας». «Ο ελληνικός λαός θα μιλήσει όταν θα γίνουν οι εκλογές, θα ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς και θα δώσει στο δικό μας χώρο τη θέση που του αξίζει στο πολιτικό σκηνικό», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/369948/theoharopoulos-na-prohorisei-i-sudagmatiki-anatheorisi-horis-taktikismous/#ixzz5B3oa8P9B
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook