Κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ και με καθυστέρηση περίπου ενός μήνα από την εξαγγελία της η τροπολογία με την οποία καταργείται το επίδομα διαμονής το οποίο χορηγείτο στα εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τη ρύθμιση η οποία θα ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, καταργείται η σχετική διάταξη και μάλιστα από τότε που ίσχυσε, δηλαδή την 1η Φεβρουαρίου 2015, κάτι που σημαίνει ότι όσοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί έλαβαν το σχετικό επίδομα θα πρέπει να το επιστρέψουν στο σύνολό του στο Δημόσιο, ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

Η σχετική ρύθμιση είχε ενταχθεί στο τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2015 επεκτείνοντας το καθεστώς που ίσχυε για τους βουλευτές , δηλαδή επίδομα περίπου 1.000 ευρώ μηνιαίως για όσους δεν διέθεταν κατοικία στην Αθήνα ή στον τόπο εκλογής τους και στα εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης.

Μεταξύ των όσων εξωκοινοβουλευτικών είχε αποκαλυφθεί ότι είχαν λάβει τέτοια ποσά ήταν η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο πρώην υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Σγουρίδης, η πρώην υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη κ.ά.

Ιδού το κείμενο με την τροπολογία: