Μείζον θέμα ηθικής τάξεως προκύπτει και για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιο Τάγαρη, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την πρόθεση της κυβέρνησης και του αναπληρωτή υπουργού Τάσου Πετρόπουλου να τοποθετήσουν τον Στάθη Μαρίνο στην προεδρία του ΕΦΚΑ.

Το όνομα του Στάθη Μαρίνου τελικά δεν τέθηκε σε ψηφοφορία στη Επιτροπή ΔΕΚΟ αφού αποσύρθηκε ο ίδιος με επιστολή του. Μετά τον κ. Μαρίνο τα φώτα στρέφονται πλέον στον πρόεδρο της ΗΔΙΚΑ. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που παραμένει αμετακίνητο στη θέση στην οποία τοποθετήθηκε τον Ιούνιο του 2015 από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη.

Ο διορισμός του κ. Μαρίνου σε θέση ειδικού συνεργάτη σε θέματα πληροφορικής στο γραφείο του κ. Τάγαρη χρονολογείται από τον Μάιο του 2016 και όπως φαίνεται από έγγραφα έχει πάρει τέσσερις παρατάσεις με την τελευταία να είναι στις 25 Νοεμβρίου.

Παράλληλα όμως ο κ. Τάγαρης έδινε "δουλειές" στο μέχρι πρόσφατα συνέταιρο του κ. Μαρίνου, τον κ. Καρκαλή Γεώργιο. Εκτός από την σύμβαση που αποκάλυψε η ΝΔ, η οποία είχε υπογραφεί στις 26 Μαρτίου 2018, μεταξύ της ΗΔΙΚΑ Α.Ε και του Γεώργιου Καρκαλή, υπάρχει και άλλη μια σύμβαση. Συγκεκριμένα, στις 2 Οκτωβρίου 2017, ενώ ο κ. Μαρίνος ήταν ειδικός συνεργάτης του προέδρου της ΗΔΙΚΑ κ.Τάγαρη, ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ προχώρησε σε σύναψη μίσθωσης έργου με τον κ. Καρκαλή αντί 13.000 ευρώ για τη δράση «Μετασχηματισμός των Ελληνικών Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε Διασυνοριακές Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Ταυτότητας».

Με λίγα λόγια υπήρχε μία «τριγωνική σχέση» μεταξύ Τάγαρη-Μαρίνου-Καρκαλή. Ο κ. Τάγαρης ενώ είχε συνεργάτη στο γραφείο του στην ΗΔΙΚΑ τον κ. Μαρίνο, έδινε έργα στον κ. Καρκαλή, ο οποίος όμως μέχρι τις 28 Μαρτίου ήταν συνέταιρος του κ. Μαρίνου. Το "κόλπο" ήταν να λαμβάνει τα έργα ο κ. Καρκαλής, ως φυσικό πρόσωπο και όχι ως εταιρεία στην οποία συμμετείχε με τον κ. Μαρίνο.

Άραγε αρκεί μόνο η παραίτηση εκείνου που έπαιρνε τα έργα και όχι εκείνου που τα ανέθετε;