Η κυβέρνηση καταλύει τη διάκριση των εξουσιών και προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη», καταγγέλλει μέσω της συνέντευξής του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν θέλει τη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis και τη βολεύει να παραμένουν σκιές γύρω από πολιτικά πρόσωπα.

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει ότι το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη και εκφράζει την ανησυχία του για τις προσφυγικές ροές στο Ανατολικό Αιγαίο.

«Είναι φανερό ότι, εδώ και πολύ καιρό, από την πλευρά της κυβέρνησης γίνονται συνεχείς προσπάθειες παρέμβασης στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ, στην ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχει κατάλυση της αρχής περί διάκρισης των εξουσιών.

«Θυμίζω μόνο κάποια γεγονότα που έλαβαν χώρα αυτά τα τρία χρόνια: προαγωγές ανώτατων δικαστικών εν μέσω δημοψηφισμάτων και ατεκμηρίωτες βουτιές στην επετηρίδα. Προσπάθειες καταστρατήγησης των διατάξεων του Συντάγματος, αναφορικά με τη θητεία των ανώτατων δικαστικών και πρόεδροι ανώτατων δικαστηρίων που πολιτικολογούν και έπειτα επιβραβεύονται με διορισμούς για τη στάση τους. Καταγγελίες από τους ίδιους τους δικαστές για ωμές παρεμβάσεις στο έργο ανώτατων δικαστηρίων, στοχοποίηση δικαστών όταν οι αποφάσεις τους δεν συμφέρουν την κυβέρνηση και φτάνουμε τώρα στις περίεργες και ύποπτες μεθοδεύσεις στην υπόθεση Novartis. Αυτά ούτε κατά μόνας, πόσω μάλλον στο σύνολό τους και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν τα έχει αντιμετωπίσει ξανά ο τόπος μας», προσθέτει. 


*Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας