Πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η αντιπαράθεση ξέσπασε την Μεγάλη Πέμπτη, όταν η κα Σπυράκη δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον Focus FM της Θεσσαλονίκης:

«Αν συμφωνήσουμε στη μικρή αναθεώρηση που προτείνει η κ. Γεννηματά, θα στείλουμε στις καλένδες το θέμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. «Και η αναθεώρηση Συντάγματος δεν μπορεί να γίνεται κάθε τρεις και λίγο. Θέλουμε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16, το οποίο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρούμε εγκληματικό» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ::Ανενημέρωτη παρουσιάστηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Οι δηλώσεις της εκπρόσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη περί άρθρου 16 προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

«Ανενημέρωτη παρουσιάστηκε σήμερα η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε σημερινές δηλώσεις της (focus fm), έδειξε να αγνοεί ότι στις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά περιλαμβάνεται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του και καταλήγει:

«Κατανοούμε βέβαια ότι οι συνεχείς περιστροφές και αλλαγές στην στάση του κ. Μητσοτάκη για το θέμα, μπερδεύουν και τα στελέχη της ΝΔ.

Εκείνο όμως που έχει σημασία, είναι ότι έστω και με καθυστέρηση, αρχίζουν να κατανοούν ότι η ευκαιρία της αναθεώρησης δεν πρέπει να πάει χαμένη, και να αναζητούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση».

Σπυράκη: Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ

Η κα Σπυράκη σήκωσε το γάντι και ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ, ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος για τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών ΑΕΙ. 

«Οφείλει να διαλέξει ή πρόταση Αλιβιζάτου που δεν περιλαμβάνει το άρθρο 16 ή επιστολή Φώφης Γεννηματά. Η διγλωσσία βολεύει ώστε να μην λαμβάνει κανείς ξεκάθαρες θέσεις. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Αναμένουμε να τοποθετηθεί το κίνημα αλλαγής στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρεία αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter.