«Το θλιβερό γεγονός της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας και της απώλειας του πιλότου μας προκαλεί θρήνο σε όλους μας. Η χώρα μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Πολιτική Αεροπορία πενθούν για την απώλεια ενός πραγματικού ήρωα που προσέφερε τν ζωή του υπερασπιζόμενος την Πατρίδα μας» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά τονίζει πως στα θέματα αυτά επιβάλλεται να μιλάμε δυνατά, καθαρά, αλλά ποτέ ακραία. Τονίζει μάλιστα πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η μοίρα μας έστειλε να είμαστε δίπλα-δίπλα με την Τουρκία, άρα, πέρα των άλλων επαφών και συνεργασιών, κυρίαρχο είναι να καλλιεργούνται με μεθοδικότητα οι διμερείς σχέσεις».

Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει πως η ΝΔ δεν μοιράζει χρήματα και πως θα κάνει ό,τι είναι καλύτερο για τις τοπικές κοινωνίες. «Δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι σε "πρέπει και επιβάλλεται", ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε δεν έχει ανοιχτά γραμμάτια με κανένα», είπε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την αντίθεση τού κόμματος στην εφαρμογή της απλής αναλογικής λέγοντας πως «μια τέτοια ρύθμιση είναι χτύπημα στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς αποτρέπει τη σταθερότητα της διοίκησης και αποδυναμώνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και παραγωγής πραγματικά ωφέλιμου έργου για τους δημότες».

Ο Γραμματέας της ΝΔ τονίζει πως είναι πολύ πιθανό να έχουμε εκλογές το 2018 καθώς, όπως λέει, ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να υποστεί το πολιτικό κόστος από τις περικοπές συντάξεων ή να εφαρμόσει τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2019 και το 2020, που ο ίδιος και οι βουλευτές του νομοθέτησαν. «Δεν μας ανησυχεί ο χρόνος στον οποίο θα γίνουν οι εκλογές. Θα κερδίσουμε οποτεδήποτε και αν γίνουν», λέει χαρακτηριστικά. Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής κυβερνητικής συνεργασίας, ο κ. Αυγενάκης δηλώνει πως η ΝΔ δουλεύει και στοχεύει στην κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Διευκρινίζει όμως, πως η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές θα επιδιώξει ευρείες συνεργασίες για πολιτική συναίνεση για όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. «Επενδύουμε στην ενότητα του ελληνικού λαού και όχι στο διχασμό, όπως κάποιοι άλλοι» λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, με αφορμή αναφορά ότι τα δύο τρίτα των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ απασχολούνται στο κράτος, ο κ. Λ. Αυγενάκης, εξαπολύει επίθεση κατά της κυβέρνησης τονίζοντας πως «προφανώς, έτσι, εννοεί η κυβέρνηση την τάχα "αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης", καταλύοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και στήνοντας στο Δημόσιο ένα ξέφρενο πάρτι συγγενών και φίλων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το οποίο πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι».

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί το Σάββατο σε όλα τα περίπτερα της χώρας.