«Διόρθωση» στα όσα δήλωσε προ ημερών ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης περί «ακήρυχτου πολέμου στο Αιγαίο» επιχείρησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόϊ.

«Όταν έχουμε νεκρούς ήρωες, οι οποίοι πέφτουν στο καθήκον γιατί εκπαιδεύονται, ασκούνται αλλά και ουσιαστικά πετούν οι πιλότοι διαφυλάσσοντας την εθνική κυριαρχία, εμπλεκόμενοι σε αναχαιτίσεις, αυτές είναι ενέργειες οι οποίες συναντώνται μόνο σε πόλεμο ή σε συνθήκες πολέμου. Δεν μιλάμε για κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει ξεκινήσει από το 1974 όταν αποφάσισε η Τουρκία να παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο». Και πρόσθεσε:

«Εμείς αυτό που κάνουμε είναι σεβόμενοι το Διεθνές Δίκαιο και το δικαίωμα προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας να αναχαιτίζουμε ότι μπαίνει στον Εθνικό Εναεριο Χώρο και η τελευταία προσγείωση να είναι δική μας. Θέλω να συγχαρώ την Πολεμική Αεροπορία για αυτό το τεράστιο επιτευγμα. Αυτό όμως έχει κόστος νέους ανθρώπους που εγκαταλείπουν οικογένειες εγκαταλείπουν παιδιά. Αφήνουν πίσω τους συναδέλφους τους. Φτάνουμε σε αρκετές τάξεις της Σχολής Ικάρων να αγγίζουν το 10% της κάθε τάξης. Νέα παιδιά που φεύγουν εν καιρώ ειρήνης και όχι πολέμου»

Ο ίδιος αναφερόμενος στον «πόλεμο» που έχουν ξεκινήσει οι Τούρκοι εναντίον του σημείωσε: «Έχουν πάθει αμοκ με εμένα δεν ξέρω. Τους εύχομαι καλές εκλογές.»

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τη μετατροπή της 120 Πτέρυγος Εκπαιδεύσεως Αέρος (120 ΠΕΑ) στην Αεροπορική Βάση της Καλαμάτας σε ένα διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαιδεύσεως παγκόσμιας εμβέλειας στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή τονίζοντας -μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Η Ελλάδα με τις τελευταίες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ αλλά και των επιτελείων μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα μεγάλο αεροπορικό κέντρο. Η Καλαμάτα μετατρέπεται ίσως στη μεγαλύτερη στρατιωτική ακαδημία που υπάρχει στην Ευρώπη και παραλλήλα γίνονται όλες οι ενέργειες που πολύ συντομα θα ανακοινωθούν προκειμένου να διευκολυνθεί και η Γενική Αεροπορία. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας η Ελλάδα μπορεί να είναι η Φλώριδα για την Γενική Αεροπορία. Ήδη υπάρχουν πολλά αιτήματα από χωρες της Μεσης Ανατολής και τις Πολεμικές τους Αεροπορίες να εκπαιδεύονται εδώ πιλότοι και τεχνικό προσωπικό.»

Λ.Σ.Μ.