Την κλήση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία και όσα απίστευτα καταγγέλθηκαν με τον «μεσάζοντα» ανακοίνωσε πριν από λίγο η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση έμοιαζε μονόδρομος μετά την πρόσφατη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου, τα αίματα άναψαν καθώς η κ. Χριστοδουλοπούλου προσκόμισε παλαιότερη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου -συγκεκριμένα του 2008- υποστηρίζοντας ότι τότε έλεγε τα αντίθετα.

Συγκεκριμένα ότι η Επιτροπή Θεσμών μπορεί να συζητά τέτοιου είδους θέματα μόνο για να υποβοηθήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο που είναι σε εκκρεμότητα. Εμφανώς εκνευρισμένη από τη μη βολική γνωμοδότηση η πρόεδρος μάλιστα άνοιξε συζήτηση κατηγορώντας το επιστημονικό συμβούλιο ότι άλλαξε γνώμη προκαλώντας έτσι την αντίδραση της Αντιπολίτευσης.

Ο Μάκης Βορίδης της Νέας Δημοκρατίας έλαβε τον λόγο και θύμισε ότι η πρώτη αίτηση υπεβλήθη τον Νοέμβριο. «Με προσχήματα όλως διαδικαστικά και ανούσια, επανυπεβλήθη επειδή δεν αναφερόταν το άρθρο για να σας ικανοποιήσει. Άπελπις η προσπάθεια να μην έρθει ο Καμμένος. Εξαντλήθηκαν τα πάντα. Ό,τι μπορείτε κάνετε. Και να φαλκιδεύετε το δικαίωμα της μειοψηφίας. Άπελπις αλλά εξαντλητική η προσπάθεια. Μην κάνετε συζήτηση για τη γνωμοδότηση. Εσείς τη ζητήσατε τη γνωμοδότηση. Για εμάς ήταν από την αρχή πεντακάθαρο το πράγμα. Πάμε τώρα να ορίσουμε τον χρόνο που πρέπει να κληθούν τα πρόσωπα. Πρώτα να κληθούν τα μη πολιτικά πρόσωπα να μας διαφωτίσουν και μετά ο κ. Καμμένος και ο κ. Βίτσας» είπε ο κ. Βορίδης.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές πως η κ. Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε να κατευθύνει με το ερώτημά του τη γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου.

«Τώρα σας μάρανε το Σύνταγμα. Έρχεστε και προσβάλλετε το επιστημονικό συμβούλιο» είπε.