Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Μετά την αποδοχή του αιτήματος για κλήση του Πάνου Καμμένου για την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, το νέο πεδίο αντιπαράθεσης είναι αν θα κληθούν τα μη πολιτικά πρόσωπα που ζητά η Νέα Δημοκρατία, όπως ο Βασίλης Παπαδόπουλος και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει λόγος να κληθεί ο κ. Παπαδόπουλος, με αποτέλεσμα νέο καυγά με τον Μάκη Βορίδη.

Ολόκληρος ο διάλογος:

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν εκπρόσωπος ξένου κράτους με πληρεξουσιότητα. Αμφισβητείται αν η πληρεσξουσιότητα ήταν έγκυρη ή όχι. Αυτά τα διερευνά η δικαιοσύνη. Εμείς εδώ δεν είμαστε Εξεταστική. Ο Παπαδόπουλος δεν έχει να εισφέρει επί των θεσμών τίποτα.

ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Πού το ξέρετε;

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι αντισυμβαλλόμενος σε μια σύμβαση. Επειδή δεν είχατε τα 2/5 στην εξοπλιστικών τη φέρατε εδώ. Πώς θα κληθεί εδώ να τον ακροαστούμε επί των θεσμών;

ΒΟΡΙΔΗΣ: Αυτά είναι η άποψή σας. Έχει υποβληθεί μια αίτηση. Με βάση τη γνωμοδότηση ορθώς. Δεν έχετε τη δυνατότητα να αποκλείσετε και να διαλέγετε επί της αιτήσεως. Θα την κάνετε δεκτή ή παραβιάζετε τα δικαιώματα της μειοψηφίας.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Είπε η επιτροπή ότι είναι υποχρεωτικό να κληθούν όσοι λέτε;

ΒΟΡΙΔΗΣ: Βεβαίως.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Πού το είδατε; Πού το λέει αυτό;

ΒΟΡΙΔΗΣ: Έχει γίνει χρήση πλάστών εγγράφων, μια σκανδαλώδης συναλλαγή σε όλα τα επίπεδα.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Θέλετε Εξεταστική. Δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί η Θεσμών σε Εξεταστική. Πάρτε την ευθύνη και κάντε το. Κάντε μομφή.

ΒΟΡΙΔΗΣ: Θα μας πεις εσύ αν θα κάνουμε μομφή; Ό,τι θέλουμε θα κάνουμε. Είναι αίτημα της μειοψηφίας, δεν μπορείτε να το αλλοιώνετε.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Πάντα το κάναμε για το ποιος θα καλέσουμε.

ΒΟΡΙΔΗΣ: Ή θα το κάνετε δεκτό ή θα φαλκιδεύσετε το δικαίωμα της μειοψηφίας.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ:Αυτά δεν είναι νομικά. Επειδή έχετε τα 2/5, θα καλούμε όποιον θέλετε;

ΒΟΡΙΔΗΣ: Ναι, αυτό είναι το δικαίωμα της μειοψηφίας. Παραβιάζετε το σύνταγμα.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Θα θέσω σε ψηφοφορία αν θα κληθούν άλλα πρόσωπα εκτός από τον υπουργό.

ΒΟΡΙΔΗΣ: Τι είναι αυτά που λέτε;

ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ: Εγώ διαφωνώ να κληθεί και ο υπουργός.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Διακόπτω για τρία λεπτά.