Την έκρηξη των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η ακραία και εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα τοποθέτηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή, που εκτόξευσε απίστευτη επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Οι αφίσες που στοχοποιούν τους βουλευτές μας και οι επιθέσεις στα σπίτια των βουλευτών μας συντονίζονται από τη Νέα Δημοκρατία» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μας στοχοποιείτε όπως μας στοχοποιούσαν στον εμφύλιο. Ο αρχηγός σας με έδωσε στο αγριεμένο πλήθος», συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο η κα Χριστοδουλοπούλου, που έφτασε ακόμα και στο σημείο να πει ότι οι Νεοδημοκράτες «είναι οι σύγχρονοι κουκουλοφόροι» και ότι η Νέα Δημοκρατία νομιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή!

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η φράση για τους κουκουλοφόρους, αλλά δεν είπε λέξη για τα υπόλοιπα ακραία που είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Ελέγχθησαν βαρύτατα πράγματα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας που κάλεσε την κα Χριστοδουλοπούλου να ανακαλέσει, κάτι που αρνήθηκε να κάνει. «Δεν ανεχόμαστε μάρτυρας υπερασπίσεως της τρομοκρατίας να έρχεται και να μας κουνάει το χέρι», είπε στη συνέχεια ο κ. Δένδιας καταχειροκροτούμενος από τα «γαλάζια» έδρανα.

Νωρίτερα έντονος διαξιφισμός εκτυλίχθηκε και μεταξύ του Μάκη Βορίδη και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ο βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας».

«Ξεπουλήσατε τη Μακεδονία μας. Είστε κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας. Η επιχειρηματολογία σας είναι πιο σκοπιανή από τους Σκοπιανούς» είπε ο κ. Βορίδης προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εθνική μειοδοσία στο ελληνικό Κοινοβούλιο το 2019; Μας γυρίζει στη μετεμφυλιακή περίοδο» είπε η Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ από το έδρανο του Προεδρείου η κ. Χριστοδουλοπούλου ακούστηκε να λέει: «Βγήκαν οι σκελετοί από τις ντουλάπες».