Κατά 30% σε σχέση με το 2017 έχουν μειωθεί κλοπές και ληστείες. Αυτό υποστήριξε στη Βουλή ο Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας στην Αθήνα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επικαλούμενος στοιχεία της αστυνομίας, μίλησε για πτωτική πορεία και σημείωσε ότι υπάρχει «σημαντική μείωση μεταξύ 2018-2017, που φτάνει και το 30%».

Κατηγόρησε, δε, την κυρία Κεφαλογιάννη και τη ΝΔ ότι εστιάζουν σε συγκεκριμένα περιστατικά για δημιουργία εντυπώσεων. «Τα στοιχεία που αναφέρατε δεν μας πείθουν, γιατί η πραγματικότητα σας διαψεύδει» ανταπάντησε η Όλγα Κεφαλογιάννη, καλώντας τον υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του και να αφήσει τα Σώματα Ασφαλείας να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί, όπως είπε «η αδιαφορία στη βίαιη πραγματικότητα είναι προκλητική».    

Στη δευτερολογία του ο υπουργός είπε ότι η Νέα Δημοκρατία κινδυνολογεί ανεύθυνα παραμονές της τουριστικής περιόδου.  

«Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με αναφορές φιλολογικού τύπου, αλλά με την πραγματικότητα. Θυμηθείτε αν οι κυβερνήσεις της  ΝΔ συνέλαβαν ποτέ τρομοκράτες.

Ποτέ! Συλλάβαμε τον παγκοσμίως Νο 1 καταζητούμενο μαφιόζο στη Θεσσαλονίκη, αυτή την ώρα ανακοινώνεται η σύλληψη κυκλώματος που έκλεβε αυτοκίνητα. Το να κινδυνολογεί κάποιος παραμονές τεράστιου τουριστικού κύματος είναι ανεύθυνο», είπε ο κ. Τόσκας.