"Η Βουλή, με όσες επιθέσεις και αν έχει δεχθεί, συνεχίζει να αποτελεί το θεματοφύλακα, τη βάση της διαφύλαξης των δημοκρατικών αρχών και αξιών της πατρίδας μας. Είναι η ύψιστη υπηρεσία προς τη δημοκρατία και το έθνος που μπορούμε να προσφέρουμε σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι και κράτησαν όρθια την δημοκρατία στην πατρίδα μας πριν από 51 χρόνια", ανέφερε για τη μελανή επέτειο της 21ης Απριλίου ο Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ανοίγοντας την συνεδρίαση της Ολομέλειας .

"Ήταν 21η Απριλίου 1967 η ημέρα που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ξύπνησαν βλέποντας τα άρματα στους δρόμους της Αθήνας και τις ερπύστριες να πατούν πάνω στις ψυχές τους. Αυτό το δράμα θα κρατούσε 7 χρόνια και δυστυχώς μας κόστισε ακριβά. Η εισβολή των Τούρκων στην μαρτυρική μας Μεγαλόνησο, την Κύπρο μας, αποτέλεσε την κορύφωση του δράματος που έζησε η πατρίδα μας επί των ημερών της χούντας των συνταγματαρχών. Τούτες τις εφιαλτικές μνήμες, πρέπει όλοι ενωμένοι να μην επιτρέψουμε να ζωντανέψουν ποτέ ξανά στο μέλλον", είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και αναφέρθηκε στη σημερινή συγκυρία αλλά και στο ρόλο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

"Οι στιγμές που διανύει η χώρα μας σήμερα είναι το ίδιο κρίσιμες. Οι υποτιθέμενοι γείτονές μας δείχνουν και πάλι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν το παραμικρό λάθος μας. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν πρέπει να τους δώσουμε το ελάχιστο δικαίωμα, υπερασπιζόμενοι ταυτόχρονα όμως κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης και κάθε εκατοστό στα ακρογιάλια μας. Η διδαχή μας πρέπει να είναι η πολιτική που χαράχτηκε το ‘74, με την επιστροφή ενός μεγάλου πολιτικού της νεότερης Ελλάδος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Απόδειξη αποτελεί ότι η χώρα επέστρεψε τότε αναίμακτα στη δημοκρατία έχοντας τη βοήθεια σύσσωμων των πολιτικών δυνάμεων εκείνης της εποχής. Έτσι λοιπόν οφείλουμε να σκεφτόμαστε και σήμερα γιατί, το τονίζω ξανά, οι μέρες είναι επικίνδυνες και απαιτούν να πορευθούμε όλοι μαζί με σύνεση και ομόνοια. Αυτός είναι ο δρόμος που έδειξαν πριν από 51 χρόνια οι αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα και τους οποίους σήμερα τιμούμε για τις μάχες που έδωσαν ώστε οι δημοκρατικές αξίες να κρατηθούν ψηλά στο δημοκρατικό ιστό", ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης.