Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018. Ηµεροµηνία ορόσηµο, καθώς, στην περίπτωση που τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράµµατα που έχουν συµφωνηθεί µε τους εταίρους, η χώρα θα βρεθεί εκτός καθεστώτος Μνηµονίου. Μεσολάβησαν περίπου 8 χρόνια, ήτοι 3.028 ηµέρες, από τότε που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου υπέγραψε το πρώτο Μνηµόνιο προκειµένου να αποτρέψει τη χρεοκοπία.

Είναι βέβαιο πως, αν ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραµµα, το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίµου θα κάνει τα πάντα προκειµένου να το πουλήσει επικοινωνιακά. Και τούτο ανεξάρτητα από το γεγονός ότι µόνο «καθαρή» δεν θα είναι η έξοδος, µιας και υπάρχουν πολλαπλές δεσµεύσεις και ασφυκτικά πλαίσια που θα καθορίζουν για πολλά χρόνια την ασκούµενη πολιτική.

Η λήξη, ωστόσο, του τρίτου Μνηµονίου ενδεχοµένως να φέρει και άλλη µια λήξη, αυτή του πολυσυζητηµένου γάµου του Αλέξη Τσίπρα µε τον Πάνο Καµµένο. Αµφότεροι υποστηρίζουν εδώ και χρόνια πως η συνεργασία τους δεν έχει προγραµµατικό χαρακτήρα, αλλά έγινε στη βάση του κοινού στόχου της απεξάρτησης της χώρας από τα Μνηµόνια.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.