Εναντίον των δέκα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με τη δυνατότητα αναδοχής παιδιών σε ομόφυλα ζευγάρια στράφηκε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας πως η εσωτερική διάσταση  με αφορμή την σχετική νομοθετική ρύθμιση διευρύνεται.

Η νεολαία του κόμματος κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τους βουλευτές που διαφωνούν πως λειτουργούν αποκλειστικά με γνώμονα τις «εκλογικές τους πελατείες». 

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Το Σχέδιο Νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα ζητήματα της αναδοχής και της υιοθεσίας αποτελεί μία θετική τομή για τα ελληνικά δεδομένα.

«Οι βουλευτές της Αριστεράς δεσμεύονται από τις Συνεδριακές μας αποφάσεις, αλλά και από τους μακροχρόνιους αγώνες που έχει δώσει συνολικά ο χώρος μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Σε αυτό το πλαίσιο, δε νοείται να λειτουργούν με γνώμονα τις εκλογικές τους πελατείες» τονίζεται χαρακτηριστικά, καταλήγοντας πως «στη μάχη απέναντι στο σκοταδισμό και τη συντήρηση, κρινόμαστε καθημερινά και οφείλουμε όλοι/ες να μην κάνουμε βήμα πίσω».