Μετά το αλαλούμ που έχει προκληθεί γύρω από την υπόθεση των δύο γαλλικών φρεγατών FREMM και τις «σκιές» που προκάλεσαν οι δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας για το αν υπάρχει συμφωνία, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης επέμεινε, με το περιβάλλον του να υποστηρίζει πως η διαδικασία προχωράει.

Πηγές από τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Φώτη Κουβέλη ανέφεραν: «Η διαδικασία προχωρά κανονικά. Σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία και δύο φρεγάτες θα έρθουν στην Ελλάδα».

Συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού επέμειναν πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για την χρονομίσθωση των φρεγατών, εκτιμώντας μάλιστα πως στις 3 Μαΐου θα έλθει στην Αθήνα γαλλική αντιπροσωπεία για να συνεχιστούν οι συζητήσεις.

Η Αθήνα εξετάζει επίσης αγορά δύο έως τεσσάρων γαλλικών φρεγατών BELH@RRA, σε δύο φάσεις, ελπίζοντας πως δύο από τα πλοία θα ναυπηγηθούν στον Σκαραμαγκά.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αφήσει έντονες αιχμές για τις δηλώσεις Κουβέλη, καταγγέλλοντας «παροιμιώδη ερασιτεχνισμό» από την πλευρά της κυβέρνησης και για απουσία υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών.