Στην τελική ευθεία για τις φοιτητικές εκλογές έχουν μπει οι παρατάξεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 16 Μαΐου, και έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνιση τους και οι αντίστοιχες καμπάνιες.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πρώτη δύναμη σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με ανακοίνωση της παρουσίασε το φετινό της σύνθημα που είναι "Μαζί σου, γίνεται", αναφέροντας συγκεκριμένα ότι: "Όταν μας ρωτούν οι συμφοιτητές μας γιατί να συμμετάσχουν στις φοιτητικές εκλογές και γιατί να προτιμήσουν τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, τους απαντάμε χωρίς περιστροφές. Γιατί η πρότασή μας είναι σωστή, εφαρμόσιμη και περιλαμβάνει τους ίδιους σε ρόλο πρωταγωνιστή. Με πιο απλά λόγια: Μαζί σου, γίνεται."

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ:

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις φοιτητικές εκλογές, όλες οι παρατάξεις παρουσιάζουν τις θέσεις τους για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μας. Όσοι αισθανόμαστε υπεύθυνοι για όσα προτείνουμε, είμαστε έτοιμοι να τα υπερασπιστούμε, αλλά και να περιγράψουμε πώς αυτά μπορούν να είναι εφικτά. Για το λόγο αυτό, ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ αισθανόμαστε την υποχρέωση να απευθυνθούμε για άλλη μια χρονιά στους τελικούς κριτές μας, που δεν είναι άλλοι από τους συμφοιτητές μας, και να εκθέσουμε το όραμά μας, όπως το αναδιατυπώσαμε μέσω της Εθνικής μας Συνδιάσκεψης και της νέας Πρότασης Παιδείας μας.

Φέτος τολμήσαμε να αλλάξουμε πρώτοι εμείς, για να μπορούμε ευπρόσωπα να διεκδικήσουμε τις αλλαγές που προτείνουμε. Στις φετινές φοιτητικές εκλογές της 16 ης Μαΐου ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ διεκδικούμε την ψήφο των συμφοιτητών μας προτάσσοντας τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα: Από την αξιολόγηση μέχρι τις υποδομές και από την έρευνα μέχρι την εκπροσώπηση, τολμάμε να εντοπίζουμε προβλήματα και να προτείνουμε ρεαλιστικές και σύγχρονες λύσεις. Αυτές οι λύσεις, όμως, έχουν διπλή ανάγκη τη συνδρομή όσων φοιτητών μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες ιδέες με εμάς: Αρχικά, για να γίνουν πλειοψηφικές και να στείλουν ένα ξεκάθαρό μήνυμα – απαίτηση να πάμε επιτέλους μπροστά. Και, στη συνέχεια, για να υλοποιηθούν, να αξιολογηθούν και να τελειοποιηθούν στην πράξη.

Για εμάς στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, οι εκλογές δεν είναι ο τερματισμός μιας χρονιάς, αλλά η αρχή της επόμενης. Και σε αυτή την πρόκληση θέλουμε τους συμφοιτητές μας δίπλα μας, όχι απλούς ακολούθους, αλλά δυναμικούς διαμορφωτές του μέλλοντος που μας αξίζει. Όταν, λοιπόν, μας ρωτούν οι συμφοιτητές μας γιατί να συμμετάσχουν στις φοιτητικές εκλογές και γιατί να προτιμήσουν τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, τους απαντάμε χωρίς περιστροφές. Γιατί η πρότασή μας είναι σωστή, εφαρμόσιμη και περιλαμβάνει τους ίδιους σε ρόλο πρωταγωνιστή. Με πιο απλά λόγια: Μαζί σου, γίνεται.