Οι αυριανές φοιτητικές εκλογές, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, βρίσκουν τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ έτοιμη για την 32η συνεχόμενη πρωτιά της, όπως δηλώνουν από την ηγεσία της φοιτητικής παράταξης.

Στη "γαλάζια" νεολαία επικρατεί αισιοδοξία καθώς γνωρίζουν ότι οι φοιτητές θα επιβραβεύσουν για άλλη μια χρονιά τη συνέπεια, τη διαρκή παρουσία και τις θέσεις τους, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Φέτος, όμως, φαίνεται ότι έχουν στη "φαρέτρα" τους αλλά δύο στοιχεία τα οποία είναι ο αέρας αλλαγής που έφερε η Εθνική Συνδιάσκεψη σε επίπεδο ιδεών και πρακτικών, αλλά και η ανανεωμένη πρόταση παιδείας, η οποία, όπως παραδέχονται όσοι γνωρίζουν τα του φοιτητικού συνδικαλισμού, είναι πιο πλήρης και πιο επίκαιρη από ποτέ.

Στα γραφεία της Φειδιππίδου, όπου είναι το "στρατηγείο" της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, υπάρχει κοινή αίσθηση ότι η συμμετοχή φέτος θα ανέβει, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι φοιτητές αξίζουν και απαιτούν καλύτερα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καθώς και καλύτερες προοπτικές για το μέλλον τους, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι φοιτητές που έχουν τον "παλμό" των σχολών τους.