Μέτωπο των κρατών του νότου της Ευρώπης κατά των πλούσιων κρατών του ευρωπαϊκού βορρά θεωρεί ο Παναγιώτης Σκούτας ότι έφτιαξε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Πρόκειται για τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά και πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών...

Ο κ. Σκούτας, λοιπόν, έγραψε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στο οποίο προσπαθεί να πείσει τους αφελείς ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε αυτό που υποσχόταν, να δημιουργήσει δηλαδή την περιβόητη Συμμαχία του Νότου.

«Το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο οποίο πορευόμαστε παραμένει κυρίαρχα νεοφιλελεύθερο και συντηρητικό», σημειώνει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Όμως αποτελεί το μοναδικό πλαίσιο στον σύγχρονο κόσμο μέσα στο οποίο μπορούν να τίθενται με πραγματικό τρόπο αντιστάσεις στην παντοκρατορία των αγορών και στην επιστροφή στο προσκήνιο των εθνικισμών. Μια μορφή των αντιστάσεων είναι το μέτωπο των κρατών του Νότου ενάντια στην κυριαρχία του πλουσιότερου Βορρά. Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την ελληνική κυβέρνηση και διατηρεί τη δυναμική της μέσα στο σύστημα ισορροπιών της Ε.Ε.»

Ξεχνώντας την αντιστροφή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και την καθιέρωση διεθνώς του όρου kolotoumba, ο διευθυντής του κ. Παππά γράφει: «Όσο και αν οι σκληροί συντηρητικοί κύκλοι στην Ε.Ε επιδίωξαν την απομόνωση της Ελλάδας αναγκάστηκαν να αποδεχθούν τη δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού».

Ο Παναγιώτης Σκούτας δεν παραλείπει, πάντως να προειδοποιήσει και όσους «συντρόφους» του ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Η επισήμανση αναγκών βελτίωσης στο κυβερνητικό έργο δεν πρέπει να οδηγεί σε εσωστρέφεια και υποτίμηση της παρέμβασης στην κοινωνία», σημειώνει.