«Τα παραμύθια της καθαρής εξόδου δεν πείθουν εργαζόμενους, ανέργους και οι συνταξιούχους που βιώνουν την περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση με τις ασκούμενες πολιτικές» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για την εργατική Πρωτομαγιά. Προσθέτει ότι η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και η δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας δεν είναι απλά μια κοινωνική αναγκαιότητα αλλά μια εθνική προτεραιότητα για να μην υπάρξουν «χαμένες γενιές».

«Για αυτό είναι αναγκαία η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, ώστε να ασκηθούν προοδευτικές πολιτικές, υπέρ των εργαζομένων και της κοινωνίας» τονίζει η ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας ότι οι συνεχείς βίαιες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών καθιστούν αναγκαίο τον αγώνα για τη διεκδίκηση αυτονόητων κεκτημένων κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων για να ανατραπεί το σημερινό καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας.

«Η πολιτική ισοπέδωσης κάθε κατάκτησης μέσα από την συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων και την αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους απλώς αναπαράγει τα σημερινά αδιέξοδα», σημειώνει.