Την παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάσταση ανομίας και παραβατικότητας και στο Πεδίο του Άρεως ζητά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Με αφορμή την εισαγγελική έρευνα που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά την επιστολή περίπου 400 κατοίκων των Εξαρχείων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στην περιοχή, ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει: « Όπως και στα Εξάρχεια έτσι και στο Πεδίον του Άρεως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η Αθήνα χρειάζεται λύσεις. Δεν γίνεται οι πολίτες να πληρώνουν συνεχώς την αδράνεια της πολιτείας και στην περίπτωση του Πεδίου του Άρεως, την ανικανότητα της Περιφέρειας. Η μοναδική επιλογή που έχουν είναι να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους διεκδικώντας μόνοι τους μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ίδιους και τα παιδιά τους».

Σχολιάζοντας την εικόνα απαξίωσης και εγκατάλειψης στο Πεδίον του Άρεως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως «ένας από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου και χώρου αναψυχής όχι μόνον του Δήμου της Αθήνας αλλά και του Λεκανοπεδίου, έχει μετατραπεί σε κλειστό γκέτο παρανομίας και εγκληματικότητας» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Παρά τις συνεχείς καταγγελίες των κατοίκων για τα κρούσματα παραβατικότητας στο ιστορικό πάρκο, την έλλειψη ασφάλειας και υποδομών για αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες, η Περιφέρεια εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα».

Υπάρχουν καταγγελίες ότι σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και για την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δημοτικούς υπαλλήλους, χρειάζεται η συνοδεία της Αστυνομίας, τονίζει και σημειώνει:

«Η ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση δεν είναι απρόσωπη.

Αν η Περιφέρεια δεν μπορεί η δεν θέλει να ασκήσει τις αρμοδιότητες της και να αναλάβει τις ευθύνες της, ας επιστρέψει την αρμοδιότητα στο Δήμο, μαζί με τους απαραίτητους πόρους.

Η εγκληματική εγκατάλειψη του Πεδίου του Άρεως δικαιώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ για αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων προς την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, προκειμένου επιτέλους οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν οι ίδιες για το μέλλον του τόπου τους».