«Θεσμική εκτροπή» χαρακτηρίζει και ο γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Σταμάτης Μαλέλης, την ανακοίνωση του Μαξίμου με τον χαρακτηρισμό «ναρκέμπορα» προς τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη. Μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο δημοσιογράφος εκτίμησε ότι «σαν κανάλια παραβιάσαμε το νόμο για να παίξουμε την ανακοίνωση του Μαξίμου» αφού υπάρχει ένας χαρακτηρισμός ενός πολίτη, χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλέλης: «Αυτή η ανακοίνωση που έβγαλε πριν από μερικές ημέρες το non paper που έλεγε έναν συμπολίτη μας ναρκέμπορο, χωρίς καν να έχει περάσει από δίκη. Εάν αυτό εγώ το έπαιζα στην τηλεόραση θα έπρεπε να μπει ο εισαγγελέας να με συλλάβει. Μέχρι πρόσφατα όταν πήγαινε ένας ύποπτος στα δικαστήρια να καταθέσει ήμασταν υποχρεωμένοι να του βάλουμε μοζαίκ για να μην φαίνεται το πρόσωπό του.

Εάν λοιπόν έπρεπε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας τώρα, έπρεπε να βάλουμε ένα μπιπ στη ανακοίνωση του Μαξίμου. Σαν κανάλια παραβιάσαμε το νόμο για να παίξουμε ανακοίνωση του Μαξίμου. Βεβαίως είναι εκτροπή, λοιπόν, έχει δίκαιο ο κ. Λοβέρδος».