Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε στους δανειστές το περίφημο ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά στην Ελλάδα κόμματα, ΜΜΕ και φυσικά το σύνολο της κοινής γνώμης έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το κείμενο που θα δεσμεύσει τη χώρα μέχρι το 2022! 

"Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, στο Eurogroup της Σόφιας, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε έγγραφο με τίτλο Ελλάδα: «Αναπτυξιακή Στρατηγική για το Μέλλον» (GreeceA Growth Strategy for the Future), το οποίο αποτελεί το αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης για την περίοδο μετά τη λήξη του υπάρχοντος μνημονιακού προγράμματος", γράφει χαρακτηριστικά στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Δήμας. 

"Παρά τις εκτεταμένες διαρροές για το περιεχόμενό του, προκαλεί εύλογες απορίες το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ουδεμία επίσημη ενημέρωση στο εθνικό Κοινοβούλιο για το τι περιλαμβάνει, αλλά και τον προγραμματισμό και τις προϋποθέσεις υλοποίησης του", συνεχίζει ο κ. Δήμας και ρωτά τον λαλίστατο κατά τα άλλα Υπουργό πότε θα παρουσιάσει στη Βουλή και στους παραγωγικούς φορείς το περιβόητο σχέδιό του, ενώ ζητά να μάθει "με ποια διαδικασία αποφασίστηκε και ποια μορφή διαβούλευσης ακολουθήθηκε για την οριστικοποίηση του". 

Κάτι μας λέει ότι θα αργήσει να λάβει απάντηση η αξιωματική αντιπολίτευση...