Με πολύ σκληρά και καθαρά λόγια μίλησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το απαράδεκτο ύφος και τη χυδαία φρασεολογία που χρησιμοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου στις ανακοινώσεις του. Στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας «είναι ένας Πρωθυπουργός σε αποδρομή», ο οποίος «είναι ήδη παρελθόν, ο οποίος δεν έχει να πει τίποτα απολύτως στον ελληνικό λαό».

Συνεπώς, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, το μόνο το οποίο μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας «είναι να διχάζει, να πολώνει, να χρησιμοποιεί μία γλώσσα ακραία, αχαρακτήριστη, τολμώ να πω».

Για το επίμαχο θέμα των εμπρηστικών ανακοινώσεων που βγάζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατ'εντολή του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά: «Αν δει κανείς τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού και τις δει με κάποια απόσταση, θα διαπιστώσει ότι ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί επίσημα τέτοια γλώσσα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Έχουν καταφέρει και έχουν κάνει επίσημη κυβερνητική γλώσσα τη χειρότερη έκφραση του μεταπολιτευτικού αυριανισμού».