Ανδρέας Παπαδόπουλος
Ανδρέας Παπαδόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
hpcj5ts6e2bnzw2z9ymv
Πολιτική

Αμετανόητη η κυβέρνηση: Σκέφτεται παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου

Απορίες προκαλεί το σκεπτικό μετά από τόσα θύματα ακόμη και νεκρούς από καταδικασμένους που εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του νόμου αποφυλακίστηκαν και επέστρεψαν… στο έγκλημα

Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου έστω και με περαιτέρω εξαιρέσεις αδικημάτων από την εφαρμογή του άφησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης για την εγκληματικότητα και για το δικαίωμα της άμυνας του πολίτη απέναντι σε όποιον εισβάλλει στο σπίτι του για να τον ληστέψει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γεώργιος Καρράς ζήτησε να εξαιρεθούναπό τον νόμο αδικήματα που έχουν σχέση με πρόσβαση στην ιδιωτική περιουσία πολίτη είτε αυτή είναι οικία, είτε πρόκειται περί καταστήματος. Απαντώντας ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απέφυγε να απαντήσει για το αν ο αποκαλούμενος νόμος Παρασκευόπουλου η ισχύς του οποίου εκπνέει τον προσεχή Σεπτέμβριο θα πάψει να ισχύει.

“Το συγκεκριμένο ζήτημα όπως και άλλα θα το εξετάσουμε τον Σεπτέμβριο, οπότε και λήγει η ισχύς του νόμου. Θα εξετάσουμε αν θα συνεχίσουμε να έχουμε υφ’όρων απόλυση. Στη δευτερολογία του ο κ. Καρράς υποστήριξε ότι οι νόμοι της αποσυμφόρησης αν και ορθοί δεν μπορούν να καλύψουντο ζήτημα της υποτροπής και των απελάσεων. Απολύονται υφ’όρων ,υπάρχουν διατάξεις που διατάσσουν απέλαση. Η αναφορά του κ. Καρρά στο ζήτημα της απέλασης έδωσε έναυσμα στον κ. Κοντονή να αναφερθεί στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών , οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης και να στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου.

“Όταν συνελήφθησαν δύο Τούρκοι πολίτες στην Κυλλήνη, μόλις δήλωσαν ότι έχουν τόπο κατοικίας στην Ελλάδα το δικαστήριο ανέστειλε την κράτηση τους μέχρι την απέλαση . Όταν όμως το ελληνικό προξενείο παρέστη στην δίκη των δύο Ελλήνων αξιωματικών και δήλωσε ως τόπο κατοικίας τους την έδρα του ελληνικού προξενείου της Ανδριανούπολης, αντίστοιχο αίτημα μη κράτησης δεν έγινε δεκτό από το τουρκικό δικαστήριο. Η Ελλάδα όμως είναι κράτος δικαίου και δεν συμψήφισε” είπε ο Υπουργός αναφερόμενος σε παράτυπες και παράνομες συμπεριφορές.

“Εκπέμπουμε ως μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου όχι μόνο στη γείτονα χώρα αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα από την οποία περιμένουμε μία πιο σταθερή στάση για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι μέχρι σήμερα κρατούνται χωρίς να ξέρουν γιατί κατηγορούνται” κατέληξε ο Υπουργός.