Στη Μόσχα ενδέχεται να βρεθεί την περίοδο του Μουντιάλ (14 Ιουνίου -15 Ιουλίου) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες. Όπως ειναι γνωστό ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Μόσχα κατα τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 22 Μαρτίου και ενώ ο Αλέξης Τσιπρας βρισκόταν στος Βρυξέλλες.

Όπως έλεγαν διπλωματικές πηγές, η παρουσία του Αλεξη Τσίπρα εκείνη την περίοδο στη Μόσχα, θα αναδείξει την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού σε μια περίοδο που όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στη Ρωσία. Ταυτόχρονα θα επιβεβαιωθούν οι καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Τίποτα, ωστόσο, δεν εχει οριστικοποιηθεί, καθως εξαιτίας των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, τα προγράμματα των δύο ανδρών είναι ακόμα ανοικτά και οι εξελίξεις σε διαφορά θέματα θα παίξουν τον δικό τους ρόλο για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης.

Διπλωματικές πηγές έλεγαν ότι κανονικά θα έπρεπε να εχει οριστεί πρώτα το ραντεβού των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να προετοιμάσουν την επίσκεψη. Η συνάντησή τους αυτή έχει καθοριστεί, ωστόσο, για τον Σεπτέμβριο γεγονός που περιπλέκει τα πράγματα.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ακόμα πως και άλλα κράτη επιχειρούν να έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ρωσία παρά το θόρυβο που προκάλεσε η υπόθεση Σκριπάλ. Συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν θα βρεθεί στην Αγία Πετρούπολη για το ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ στις 24-26 Μαιου, στο οποίο είχε συμμετάσχει και ο Αλέξης Τσίπρας το 2015.