Έντονες αντιδράσεις στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής έχουν προκαλέσει οι αναφορές του Γιάννη Ραγκούση στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης επανέλαβε τη θέση του για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ως Κίνημα Αλλαγής, ή θα επιστρέψουμε στη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη και θ’ αναγεννηθούμε ή θα σβήσουμε. Στις μεταμνημονιακές συνθήκες, όταν θα έχει αντικειμενικά αρθεί η κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης, οποιαδήποτε νέα κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ θα είναι προδοσία της προοδευτικής παράταξης. Θα είναι απόδειξη εξάρτησης από τη μεταπρατική ολιγαρχία.

Ωστόσο, τα όσα λέει σήμερα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς τα αντίθετα με όσα υποστήριζε πριν λίγο καιρό.

Ειδικότερα, στην πρώτη εκδήλωση της «Ώρας Αποφάσεων» στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Ραγκούσης είχε πει «Νέα παράταξη νομοτελειακά θα υπάρξει και θα δημιουργηθεί, αλλά θα υπάρξει και θα δημιουργηθεί ως ιστορική αναγκαιότητα και όχι απλώς ως πολιτική επιθυμία κάποιων» , προσθέτοντας ότι «η πρωτοβουλία τους θέλει να αλλάξει τον προοδευτικό χώρο και όχι να γίνει μία συνιστώσα του και πως το πραγματικό πολιτικό δίλημμα δεν είναι «ή εμείς ή η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή μια νέα μεγάλη και ενωμένη προοδευτική παράταξη ». «Το πολιτικό δίλημμα είναι ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή μια νέα μεγάλη και ενωμένη προοδευτική παράταξη, ή εμείς ή ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, τον Οκτώμβριο του 2017, σε συνέντευξή του στο Βήμα είχε διαψεύδει ότι επιθυμεί τη συνεργασία του νέου ενιαίου φορέα στη προοδευτική παράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θέλει να κλείσει ο κύκλος του και αναληφθεί ξανά το ηθικό πλεονέκτημα ώστε να αναδειχθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ