Παρέμβαση στις εξελίξεις εντός του Κινήματος Αλλαγής, από τον βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο. «Όσοι αλληθωρίζουν από μας να πάνε εκεί που κοιτάνε» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός. Συμπλήρωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει αυτόνομη και αυτοτελή πορεία και χαρακτηρίζεται από την βασική του επιλογή που είναι άμεση προκήρυξη εκλογών.

Προσέθεσε δε ότι «όποιος ετεροκαθορίζεται είναι μοιραίος και πως χθεσινή η φράση «ως εδώ» της Φώφης Γεννηματά τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

Καζάνι που βράζει είναι το Κίνημα Αλλαγής, μετά την ανοιχτή κόντρα που ξέσπασε μεταξύ της Φώφη Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη. Αφορμή,  οι διαφορετικές προσεγγίσεις που καταγράφονται στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής σε μια σειρά από ζητήματα στρατηγικής, όπως η πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά για «εκλογές εδώ και τώρα». 

Με παρέμβασή της, η Φώφη Γεννηματά απέστειλε τελεσίγραφο σε όσα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής προχωρούν τελευταία σε εσωκομματικές διαφοροποιήσεις, προειδοποιώντας με συνέπειες στην αντίθετη περίπτωση. «Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψω καμιά ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη , υπογραμμίζοντας πως «το Ποτάμι και ο ίδιος δεν δέχονται εντολές από κανέναν». «Οι αγώνες μας απέναντι στη λαϊκίστικη διακυβέρνηση και στον συντηρητισμό κάθε είδους, είναι σταθεροί και διαχρονικοί. Αυτές τις μάχες δίναμε πριν από τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, αυτές τις μάχες δίνουμε και τώρα. Και αυτή τη σημαία δεν θα την υποστείλουμε. Με οδηγό μας, πάντα και μόνο, τις προοδευτικές μας αξίες και τις ξεκάθαρες θέσεις μας» αναφέρει χαρακτηριστικά Το Ποτάμι.