Σε σύσκεψη για το αεροδρόμιο της Χίου, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε, συμμετείχε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης.

Η σύσκεψη είχε στόχος τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την εξεύρεση λύσης για τα έργα του αεροδρομίου, τα οποία λιμνάζουν εδώ και τρία χρόνια, από το 2015.

Ο κ. Μηταράκης, κατά την τοποθέτησή του, τόνισε ότι το αεροδρόμιο είναι το βασικότερο έργο πνοής για τη Χίο και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το νησί και τους κατοίκους. Υποστήριξε δε, ότι πρέπει να διαχωριστούν τα έργα του αεροδρομίου (διάδρομος προσγείωσης, παραλιακός δρόμος, οδός Χρήστου), να ενταχθεί στο σχεδιασμό η επέκταση του κτηρίου αναχωρήσεων – αφίξεων επιβατών και το καθένα έργο να προχωρήσει ξεχωριστά.

«Έτσι θα υπάρξει εξοικονόμηση χρόνου, καθώς δεν βρίσκονται όλα στο ίδιο επίπεδο ωριμότητας. Ειδικά για το διάδρομο, ο οποίος αποτελεί την αποκλειστική προϋπόθεση για να προσελκύσουμε εταιρείες και διεθνή δρομολόγια, αυτός πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Σημειώνεται ότι, την επόμενη εβδομάδα, έχει προγραμματιστεί η συζήτηση της (ήδη αναβληθείσας) επίκαιρης ερώτησης του κ. Μηταράκη προς τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, όπου και αναμένονται απαντήσεις από τον Υπουργό για το εάν υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσει επιτέλους το αεροδρόμιο.