Σειρά ταξιδιών µε εθνικούς και πολιτικούς συµβολισµούς ξεκινά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, µε σταθµούς τη Θράκη, την Ιµβρο και το Βερολίνο. Συγκεκριµένα, τη ∆ευτέρα ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας, συνοδευόµενος από τον γραµµατέα του κόµµατος, θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο εορτασµού των «Ελευθερίων», όπου θα δώσει το «παρών» και ο Πρόεδρος της ∆ηµοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται στον απόηχο της αντίστοιχης τριήµερης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραµανλή στη Θράκη, κάτι που αποδεικνύει µε τον πιο έντονο τρόπο ότι η συγκεκριµένη περιφέρεια της επικράτειας θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τη Ν.∆. το επόµενο διάστηµα, αλλά και µετά τις επόµενες εθνικές εκλογές.

Την επόµενη ηµέρα, στις 15 του µήνα, ο κ. Μητσοτάκης αναχωρεί για την Ιµβρο, όπου ο Οικουµενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολοµαίος θα τελέσει τα θυρανοίξια ιερού ναού. Είναι µια επίσκεψη σηµαντική, καθώς πραγµατοποιείται σε µια περίοδο που ο Ταγίπ Ερντογάν κλιµακώνει τις προκλητικές δηλώσεις του σε βάρος της Ελλάδας, καθ’ οδόν για τις εκλογές, µε τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να ετοιµάζεται να καλέσει εκ νέου την τουρκική ηγεσία να αποφυλακίσει τους Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές από τις 3 Μαρτίου.

Επόµενος σταθµός του κ. Μητσοτάκη η Σόφια, στις 16 Μαΐου, για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, και στη συνέχεια το Μόναχο, στις 6 και 7 Ιουνίου, οπότε θα συµµετάσχει στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος.

Εκεί αναµένεται να µιλήσει για το όραµά του σχετικά µε το µέλλον της Ευρώπης, ενώ θα παρακαθίσει σε δείπνο που διοργανώνει η βαυαρική κυβέρνηση, στο οποίο θα δώσουν το «παρών» η Γερµανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο πρόεδρος της οµάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέµπερ, και αρχηγοί κοµµάτων του ΕΛΚ. Στις 26 Ιουνίου θα βρίσκεται στο Βερολίνο, µε τον πρόεδρο της Ν.∆. να έχει ήδη κλεισµένα ραντεβού µε τον νέο υπουργό Οικονοµικών και αντικαγκελάριο, Ολαφ Σολτς, τον πρώην πρωθυπουργό της Βαυαρίας και υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, και τον υπουργό Οικονοµίας, Πέτερ Αλτµάιερ.

Μία ηµέρα µετά, στις 27 Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να συµµετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.

Σηµειώνεται ότι εκείνη η περίοδος θα είναι κρίσιµη για την Ελλάδα, δεδοµένου ότι µέχρι τότε θα έχει διαφανεί πώς θα έχει κλείσει η αξιολόγηση και τι συµφωνία θα υπάρξει -αν υπάρξειγια τη διευθέτηση του χρέους, δεδοµένου ότι, εκτός απροόπτου, στις 18 Αυγούστου ολοκληρώνεται το τρίτο πρόγραµµα στήριξης.  

Πηγή: Secret