Σε αυξήσεις εισφορών ύψους 17,64% για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες από την 1η Ιανουαρίου του 2019 αναφέρθηκε ο τομεάρχης Εργασίας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως, από την αρχή του ερχόμενους έτους, θα αυξηθούν οριζόντια και καθολικά οι εισφορές σε δικηγόρους, μηχανικούς, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους κ.α. «Ήδη παραπονούνται για εξοντωτικές εισφορές… Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ οι αυξήσεις, ταξική επιλογή με τίμημα να χαμηλώνεις το παραγωγικό μοντέλο της χωράς. Δίνουν επιδόματα πενίας», επισήμανε.

Μάλιστα, ο κ. Βρούτσης σχολίασε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, πως η επομένη μέρα μετά τις 21 Αυγούστου δεν κρύβει καθαρή έξοδο, κρύβει καθαρή μείωση συντάξεων, κρύβει καθαρή μείωση μισθών, κρύβει καθαρή αύξηση εισφορών.

«Τη δημαγωγία και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ τον πλήρωσε ο λαός, και κυρίως οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί και οι επιστήμονες… Το 2015 γκρεμίστηκε η οικονομία και πληρώνουν το μάρμαρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, ο κ. Βρούτσης επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την ατζέντα στη λογική του ‘13 και ‘14 με λογική «πάρε κόσμε». «Τάζουν καθαρές εξόδους αυξήσεις μισθών και συντάξεων, γίνονται επικίνδυνοι, εκπέμπουν μήνυμα αναξιοπιστίας στο εξωτερικό, προσπαθώντας να εξαγοράσουν την ελπίδα του κόσμου. Είναι εθισμένοι στο ψέμα. Υπάρχει διγλωσσία. Τη μια στιγμή λένε ό,τι σας περιέγραψα την άλλη ότι ‘’θα εφαρμόσουμε τα μέτρα’’» εξήγησε ο βουλευτής, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνους ακροβατισμούς».