Κάλεσμα προς τους ψηφόφορους του ευρύτερου χώρου της κεντοαριστεράς απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά και την απόπειρα διεμβολισμού του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Ο μεσαίος χώρος είναι προνομιακός για τη Νέα Δημοκρατία. Κατά συνέπεια οι ψήφοι του μεσαίου χώρου είναι απολύτως διεκδικήσιμες από εμένα. Ενα κόμμα ψηφίζει ο καθένας στις εκλογές. Και εγώ δεν χαρίζω καμία ψήφο. Με ενδιαφέρει.»

Μάλιστα για τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, είπε: «Δεν υπάρχει ζωτικός χώρος ούτε στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ούτε στο μεταρρυθμιστικό Κέντρο για νέο κόμμα. Αν το Ποτάμι είχε λόγο ύπαρξης όταν ιδρύθηκε, αυτός δεν υπάρχει πια.»

Η αποστροφή του προέδρου της ΝΔ προκάλεσε την αντίδραση του κ. Θεοδωράκη. Στον λογαριασμό του στο Facebook έγραψε κείμενο με τίτλο: «Έχει λόγο ύπαρξης το Ποτάμι; -Μια οφειλόμενη απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη», υπογραμμίζοντας ότι Το Ποτάμι έχει λόγο ύπαρξης και θα συνεχίσει μέχρι η Ελλάδα να φύγει από τα δεσμά των λαϊκιστών και ότι θα συνεχίσει να μάχεται εναντίον του παλαιοκομματικού συστήματος, μαζί με τους συμμάχους του στο Κίνημα Αλλαγής.

Προσθέτει ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για την αλλαγή του Συντάγματος και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ τάσσεται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου (και υπέρ του «σπασίματος» των εκλογικών περιφερειών-μαμούθ τύπου Β' Αθηνών) αλλά και υπέρ τού να επιτραπεί η ψήφος στους απόδημους Έλληνες.

Και προσθέτει: Αν το Ποτάμι εκλείψει, ποιος θα τολμήσει να πει την αλήθεια για το Μακεδονικό και το Κυπριακό;