Ο Περισσός έστειλε επιστολή στον υπουργό, υποστηρίζοντας ότι δεν υφίσταται λόγος για την παρουσία εκπροσώπου της στην παρουσίαση της πρότασης για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, καθώς όπως τονίζεται «το ΚΚΕ απορρίπτει την κατάτμηση γιατί στρέφεται κυρίως κατά των μικρότερων κομμάτων».

«Ως γνωστόν, τα μικρότερα κόμματα εκλέγουν τις περισσότερες έδρες τους στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, συνεπώς μια πιθανή κατάτμηση τους θα έχει ως αποτέλεσμα να εκλέγονται βουλευτές τυχαία σε διάφορες περιοχές, με βάση τις «καραμπόλες» του εκλογικού νόμου, αλλοιώνοντας επί της ουσίας την αντιπροσωπευτικότητα της ψήφου» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Επίσης η ΚΟ του ΚΚΕ σημειώνει ότι με τη συγκεκριμένη πρόταση «δεν εξυπηρετείται το αίτημα για περισσότερη δημοκρατία ή διαφάνεια, αλλά εξυπηρετούνται πρακτικές αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα» όπως επίσης και «σκοπιμότητες κατανομής των κεντρικών στελεχών των κομμάτων του δικομματισμού – διπολισμού».

«Στη Βουλή μπορεί κάλλιστα να γίνει συζήτηση για αυτά τα ζητήματα και κάθε κόμμα να τοποθετηθεί ουσιαστικά» καταλήγει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, που υπογράφεται από τον γραμματέα της ΚΟ, Αχιλλέα Κανταρτζή.