Αιχμηρή κριτική εις βάρος της ασυλίας που παρέχει η κυβέρνηση στους κουκουλοφόρους που εισβάλλουν κατά καιρούς σε δημόσια Πανεπιστήμια εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή τον ξυλοδαρμό φοιτητών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

Ο κ. Γκιουλέκας σημείωσε, με ανάρτησή του στο twitter, ότι «είναι ντροπή ομάδες κουκουλοφόρων να εισβάλλουν στα Πανεπιστήμια και να χτυπούν φοιτητές και παιδιά οποιασδήποτε κομματικής νεολαίας!» ενώ συμπλήρωσε πως «χθες είχαμε άλλη μία τέτοια τυφλή επίθεση μίσους εντός του Α.Π.Θ. εναντίον φοιτητή της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ...».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συμπλήρωσε: «Ακριβώς αυτή την Παιδεία δεν θέλουμε! Ακριβώς αυτή την κατάσταση στην Παιδεία η κυβέρνηση και κάποιοι άλλοι επιχειρούν να επαναφέρουν!». Εξάλλου, τόνισε πως «το μήνυμα και το αποτέλεσμα των σημερινών φοιτητικών εκλογών θα δώσει μια σκληρή απάντηση σε τέτοιες πρακτικές βίας και επιθέσεων και σε όσους προωθούν ανάλογα πρότυπα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας!».

Έκανε λόγο για στήριξη σε καταλήψεις και κλειστές σχολές, «χάιδεμα» σε κουκουλοφόρους και επαναφορά της ανομίας στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Τέλος, ευχήθηκε καλή ανάρρωση στους φοιτητές και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «τα παιδιά της ΔΑΠ θα συνεχίσουν απτόητα τον αγώνα τους για την Παιδεία και τα Πανεπιστήμια...».