Άρχισε ο… πετροπόλεμος στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και ο… παραλογισμός. Ο Νίκος Παππάς, σε μια απίστευτη συριζαϊκή πρωτοτυπία καταγγέλλει τόσο την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονδιόρδου που χθες στη Βουλή υπερασπίστηκε το φόρο σε κινητά και τάμπλετ, ενώ στην ουσία καταγγέλλει… και τον ίδιο τον εαυτό του!  

Συγκεκριμένα χθες η Βουλή ψήφισε υπουργική τροπολογία την οποία υπερασπίστηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου για τα δικαιώματα της εύλογης αμοιβής σε δημιουργούς. Η Υπουργός εξήγησε ότι επέρχεται εξορθολογισμός στο πλαίσιο και ότι τα το τέλος της εύλογης αμοιβής στα έξυπνα κινητά από το 6% μειώνεται στο 2%.

Παρά το γεγονός ότι το τέλος υπήρχε ήδη από νόμο του 2017 για τα tablets και με τη χθεσινή τροπολογία εξειδικεύθηκε σε ποιο καθεστώς υπάγονται τα smartphones ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς παρασυρόμενος προφανώς από δημοσιεύματα έσπευσε να εκφράσει τη διαφωνία του με την τροπολογία και να ζητήσει αναθεώρησει:

"Η επιβολή του τέλους του 2% σε τάμπλετ/κινητά πρέπει να επανεξεταστεί. Είναι σημαντικό να υπάρχει εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα αλλά χωρίς να προκαλούνται επιπλέον αχρείαστα προβλήματα ιδίως σε μία περίοδο που θέλουμε ο κόσμος να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες" έγραψε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Το κακό για τον κ. Παππά είναι ότι όπως προκύπτει από την τροπολογία ο πρώτος Υπουργός που την υπέγραψε ήταν ο ίδιος με αποτέλεσμα να καταγγέλλει τον εαυτό του.      

Εκτός από τις διαφωνίες που προκύπτουν στην ρητορική πολλών βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου, με το Μαξίμου να αντιδρά λέγοντας ότι πρόκειται για την ελευθερία κινήσεων και λόγου κάθε υποψηφίου, τώρα έχουμε και το φαινόμενο να αδειάζει ο ένας υπουργός τον άλλο, αλλά και να… αδειάζουν ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό τους.

Είναι σημαντικό ωστόσο και ποιοι είναι αυτοί οι υπουργοί που νοιώθουν την ανάγκη να… υψώσουν ανάστημα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για τον Νίκο Παππά, που αδειάζει την Κονιόρδου, σχετικά με την τροπολογία της επιβολή φόρου σε τάμπλετ και κινητά, την οποία πρώτος πρώτος υπέγραψε ο ίδιος.