Ηχηρό μήνυμα έστειλε, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στον Αλέξη Τσίπρα, αρνούμενη να δεχθεί την ονομασία «Δημοκρατία του Ίλιντεν».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία συμφωνία με τη μορφή οδικού χάρτη, πρώτα το erga omnes και η αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας και μετά το όνομα

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε επιτομή του αλυτρωτισμού τον προσδιορισμό «Ίλιντεν» και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία πακέτο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην κ. Γεννηματά πως η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί τη συγκεκριμένη ονομασία και ότι για τον ίδιο αυτό που προέχει είναι οι προϋποθέσεις (erga omnes- Σύνταγμα) και όχι το όνομα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε και με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, που εξέφρασε και αυτός τις επιφυλάξεις του.

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε πως η στάση του θα εξαρτηθεί από το πως θα διαμορφωθεί η τελική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν».