Την αμετάφραστη σλαβική ονομασία «Ilindenska Makedonija», ήτοι «Μακεδονία του Ιλιντεν» επιβεβαίωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Zόραν Ζάεφ ότι αποδέχεται η κυβέρνηση της χώρας του. 

Σε δήλωσή του έπειτα από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Γκιόργκι Ιβανόφ και τους αρχηγούς των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων, ο Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του αποδέχεται τη χρήση του νέου ονόματος erga omnes, δηλαδή για εσωτερική και διεθνή χρήση, αλλά προτείνει η εφαρμογή του erga omnes να γίνει σταδιακά, κατά τη διάρκεια της ενταξιακής διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Ο κ. Ζάεφ πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά έχει αποδεχθεί το αίτημά του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος και ότι ο ίδιος πιστεύει ότι το νέο όνομα θα ενισχύσει την ταυτότητά της. Σημείωσε δε ότι η χώρα του δεν έχει εδαφικές βλέψεις και διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδος . Είπε επίσης ότι και το νέο προταθέν όνομα θα μπορεί να μεταφράζεται στα αγγλικά (θα είναι, όπως διευκρίνισε, Republic of Ilinden Macedonia), ενώ η γλώσσα θα είναι «μακεδονική» και οι συντμήσεις θα είναι mk/MKD (πάντα κατά την πρόταση της πΓΔΜ για ένα πακέτο συμφωνίας).